Ajánló

Fogyás: Hogyan fogyott le a 15 éves fiam 20 kg-ot koplalás és éhezés nélkül

 

 

 

Fiam kis kora óta a „duci” és a „jó húsban” lévő gyerek kategóriába tartozott. Hiába mondtuk neki, hogy már ne egyen, ő csak rájárt a hűtőre, kamrára. Próbáltunk több módszert is a súly szabályozására, de eredménytelenül.

 

Ilyen volt az ételek válogatása napokra, vagy az ételek fajtájának megválogatása napszakokra, vagy a liszt, cukor, zsiradék megvonása, stb.

Most, hogy elmúlott 14 éves, már nagyon zavarta a rajta lévő súlyfelesleg. Megtapasztalta, hogy a barátok a téren mennyivel könnyebben mozognak.

Megszületett az elhatározás, hogy a következő módszert kipróbálja!

A módszerben semmi trükk nincs. Nincs kalóriaszámolgatás, nincs bizonyos ételek megvonása, nincs ételek csoportosítása, stb.

Sőt még külön mozgást sem kell beiktatni a sikerért.

Azonban van egy rossz hírem is, hogy azért lemondással és némi szenvedéssel azért jár. Fiam szerint ez maximum 2 hétig tart, amin ha sikeresen túljut az ember, utána már nem jelent nehézséget a betartása.

 

Fontos lenne még hozzá, hogy aki elkezdi, az rendszeresen egyen délben főtt ételt, lakjon be, hogy legyen teltség érzete.

Tehát a módszer:

Délután 14 óra után már nem enni semmit, inni is csak vizet, de azt muszály!

A lényege, hogy amit napközben megeszünk, azt estig elhasználjuk (ha még nem is eszünk annyit - egy étkezés ugye kimarad -, akkor a tartalékból is használ), de amit este megeszünk, azt már csak raktározza a szervezet.

 

Fiam 14 óráig szinte folyamatosan eszik. Reggel 6-kor felkel és már megy is a hűtőhöz, kamrába. Mire mi is reggelizünk, addigra velünk is odaül az asztalhoz reggelizni – hétvégén. Ezt azonban maximum csak kamaszoknak ajánlom, akik növésben vannak.

Iskolába tízórait eszik, ebédet és utána legtöbbször mindjárt megeszi az uzsonnát is.

Hétvégén, ünnepekkor is sürgetett, hogy 14 óráig ebédeljünk meg, mert utána ő már nem eszik semmit. Szeptember 1-én kezdte, és eltelt úgy a karácsony, húsvét, hogy minden délután-este megállta a nem vacsorázást.

84 kg-ról indult, most 64 kg 9 hónap elteltével úgy, hogy közben nőtt is!

Fiamat már arra kell biztatni, hogy álljon le (nem gondoltam volna, hogy bármely gyerekemnek még ezt kell mondanom ), a 14 órai határt vigye feljebb 16-18 órára.

Miért jó, kivitelezhető a módszer:

- nem kell kalóriát számolgatni

- nem kell külön sportot beiktatni

- nem kell ételeket társítani, összeválogatni

- nem kell semmilyen ételről lemondani

- a kihagyott ételek zöme másnap is elfogyasztható (fiam mindig el is csomagolta reggelre)

- nem kell hónapokig mellőzni a kedvenc ételünket, nasinkat – csak reggelig kell kibírni!!!

- hozzászokás után - max.2 hét - már nem éhes délután az ember

 

Sok sikert a megvalósításához és szép alakot kívánok!