Ajánló

Szőrtelenítés házilag, saját kezűleg, olcsón, tartósan

A szőrtelenítésnek többféle módját ismerjük, nézzük meg, melyek a legismertebbek, mik az előnyeik és a hátrányaik, melyek a legkedveltebbek!

1. Borotva

A borotva ugyan gyors – bár, ha szabályosan végezzük: habbal, krémmel, már nem annyira gyors és egyszerű -. Hátránya viszont,

hogy 1-2 napig tart csak, ugyanakkor megerősödik használatával a szőrzet. Rendszeresen kell vásárolni új borotvát!

 

 

 

2. Krém

Hasonló elven működik, mint a borotva, csak elégeti a szőrszál tövét, ami szintén csak 1-2 napig tart, és még allergiás reakciókat is kiválthat. Nem is olyan egyszerű, mint borotvával lehúzni, na meg a krémes testrésszel kényelmetlen pózban sem olyan kellemes várakozni. A lehúzás sem mindig a leírásnak megfelelően sikerül, bizony többször maradt kijavítani való a kezelt testrészen. A krém is elfogy, tehát pótolni kell, pénzbe kerül.

 

3. Gyanta

Elég bonyolult házilag megoldani. Melegíteni a gyantát – az előtte kb. fél óra. Mindig segítséget kell kérni, mert vannak bizonyos részek, amiket nem lehet egyedül elérni. Még ha van is segítség, nem biztos, hogy maradéktalanul sikerül a dolog.

 

A gyanta ragad, ugye a háztartások többségében nincs egy profi kozmetikus, aki nem keni össze magát vele. Így  amihez csak hozzáérünk, az gyantás lesz. A legyantázott testrész is rendesen ragacsos marad, azt is le kell tisztogatni.

 

Tehát elég macerás, de viszont előnyére legyen írva: tartós. 2-3 hetet is kibír.

A gyanta is elfogy, mindig utánpótlásról kell gondoskodni.

 

4. Epilátor (Sokak kedvence!)

Szerintem a legjobb. Arra panaszkodnak többen, hogy lassú! Ha megnézzük a szabályos borotválást, vagy a krémes várakozást, a gyantázás időtartamát, akkor láthatjuk, hogy semmivel sem hosszabb, mint az előző három.

 

Tiszta (nem ragad, nem éget, stb.), nem vagyok másra utalva, hogy ki mikor ér rá nekem segíteni (mint a gyantánál), elég tartós, mint a gyanta. Ha hetente 1× használjuk, akkor nem is tart túl sokáig, mivel a szálak nem egyszerre nőnek, így nincs annyi, mintha elhanyagolnánk.

A készüléket csak egyszer kell megvásárolni (akciósan már egy márkásat 4-5 ezer forintért meg lehet venni), és nem kell többet rákölteni, nem fogy el.

 

További előnye, hogy maroknyi, utazáshoz, nyaraláshoz is elvihető.