Ajánló

Paradicsom befőzés

 

A paradicsom az egyik legértékesebb zöldségünk. Paradicsomlé készítésével télre is eltárolhatjuk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A paradicsomlé fogyasztható ivóléként, de sok étel alapanyagaként is felhasználható (pizzák, spagettik, levesek, pácok, sűrített paradicsom helyett, stb.

A paradicsom befőzés nem is bonyolult, csak paradicsom passzírozó kell hozzá.

Alaposan mossuk meg a paradicsomokat. Vágjuk ki a szártöveket és a hibás részeket. Daraboljuk fel és főzzük elő, hogy könnyebb legyen átdarálni (főzés előtt kézzel nyomkodjuk meg, hogy legyen egy kevés leve).

Amikor felforrt és megpuhult, akkor egy paradicsom passzírozón keresztül passzírozzuk le.

A levet öntsük egy edénybe, amelyikben újból felforralhatjuk.

A levet forraljuk fel és tegyünk bele tartósítószert a tasakon található utasítás szerint.

Töltsük tisztára mosott üvegekbe.

Jól zárjuk le az üvegeket és tegyük száraz dunsztba.

Legvégül jól takarjuk be az üvegeket, hogy minél lassabban hűljenek ki. Kihűlés után tárolásuk helyére pakolhatjuk.