Ajánló

Sült alma - töltve


 

 

Egy finom csemege, melyet minden (éppen kéznél lévő) finomsággal megtölthetünk.

 

Hozzávalók:

- alma (személyenként 1-2 db)

- dió (tejbe áztatva ropogósabb)

- mazsola

- mandarin / narancs gerezdek

- őrölt fahéj

- méz (almánként 1 teáskanál)

- az almák alá tehetünk zabpelyhet, mely az alma levétől megpuhul.

 

Elkészítés:

- Fúrjuk ki az almákat

- A lyukakba szórjunk őrölt fahéjat

- Tegyünk a magház helyére diót, mazsolát, mandarin vagy narancs darabkákat). A tetejére dió kerüljön.

- Sütés előtt is csorgathatunk rá mézet, de a sütőből kivéve is tehetünk rá.

Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsül. Akkor jó, ha a héja alatt megpuhul az alma, ráncolódik a bőre.