Ajánló

Töltött zsúrkenyér


 

 

A töltött zsúrkenyér része lehet például egy szilveszteri vacsorának. Kiválóan beillik a szilveszteri ételek közé, feldobja a menüt és a szendvicseket. Viszonylag gyorsan és olcsón elkészíthető. Természetesen nem csak szilveszterre ajánljuk!!!

 

Hozzávalók:

- 1 db zsúrkenyér

- 20-25 dkg vaj vagy ráma margarin - lágyabb állagú, ha hideg nagyobb lyukú sajtreszelőn reszeljük le

- kb. 30 dkg szalámi féle (füstölt sonka, párizsi, sonkaszalámi, virsli - ami kéznél van, de kevesebb is lehet)

- 4 db főtt tojás

- 1 db piros húsú paprika (szépen mutat)

- petrezselyemzöld

- 2-3 db nagyobb savanyú uborka

Fűszerek: só, bors, mustár, majonéz (max. egy kis tubusnyi)

 

Elkészítés:

- Vágjuk ketté a zsúrkenyeret középen, és kaparjuk ki a közepéből a belét

- A lágy vajjal vagy margarinnal a kenyér belet keverjük össze, fűszerezzük be (vigyázat: a majonéz, mustár sós!)

- a húsfélét, a tojást, a paprikát, a savanyú uborkát aprítsuk fel kis kockákra + a petrezselyemzöldet is vágjuk apróra.

- A vajas kenyérbelet és a felkockázott hozzávalókat keverjük össze, ha kell fűszerezzük

A félbevágott, kikapart zsúrkenyerekbe töltsük bele a masszát.

A töltött kenyerek közepébe nyomjunk 1-1 db főtt virslit (én a töltés elején beledugtam, mert elég hajlékony volt a virsli és körbetömködtem a krémmel.

Alufóliába vagy frissen tartó fóliába csomagoljuk be a töltött kenyereket, majd legalább pár órát hűtsük tálalás előtt.

Jó étvágyat!