Töltött zsúrkenyér
A töltött zsúrkenyér része lehet például egy szilveszteri vacsorának. Kiválóan beillik a szilveszteri ételek közé, feldobja a menüt és a szendvicseket. Viszonylag gyorsan és olcsón elkészíthető. Természetesen nem csak szilveszterre ajánljuk!!!
Hozzávalók:
- 1 db zsúrkenyér
- 20-25 dkg vaj vagy ráma margarin - lágyabb állagú, ha hideg nagyobb lyukú sajtreszelőn reszeljük le
- kb. 30 dkg szalámi féle (füstölt sonka, párizsi, sonkaszalámi, virsli - ami kéznél van, de kevesebb is lehet)
- 4 db főtt tojás
- 1 db piros húsú paprika (szépen mutat)
- petrezselyemzöld
- 2-3 db nagyobb savanyú uborka
Fűszerek: só, bors, mustár, majonéz (max. egy kis tubusnyi)
Elkészítés:
- Vágjuk ketté a zsúrkenyeret középen, és kaparjuk ki a közepéből a belét
- A lágy vajjal vagy margarinnal a kenyér belet keverjük össze, fűszerezzük be (vigyázat: a majonéz, mustár sós!)
- a húsfélét, a tojást, a paprikát, a savanyú uborkát aprítsuk fel kis kockákra + a petrezselyemzöldet is vágjuk apróra.
- A vajas kenyérbelet és a felkockázott hozzávalókat keverjük össze, ha kell fűszerezzük
A félbevágott, kikapart zsúrkenyerekbe töltsük bele a masszát.
A töltött kenyerek közepébe nyomjunk 1-1 db főtt virslit (én a töltés elején beledugtam, mert elég hajlékony volt a virsli és körbetömködtem a krémmel.
Alufóliába vagy frissen tartó fóliába csomagoljuk be a töltött kenyereket, majd legalább pár órát hűtsük tálalás előtt.
Jó étvágyat!