Ajánló

Pizza tésztába szőtt virsli


 

A pizza tésztája tulajdonképpen egy kelt tészta, melybe kinyújtás után beleszőjük a virsliket főzés nélkül (úgyis megsül). Úgy néz ki, mint egy szövött lábtörlő. Második fogásra, vagy vacsorára 4 fő részére elegendő.

 

 

 

 

 

 

A pizza tészta receptje:

- 30 dkg liszt

- 2 dkg élesztő 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatva

- 1 dl étolaj

- só

- reszelt gyömbér

- langyos víz - kb. 0,5 dl

------------------------------------------------------------------------------------

+ kb. 6-7 darab roppanós virsli - függ a méretétől

+ 1 db egész tojás a lekenéshez

+ reszelt sajt a tetejére - ha szeretnénk!!!

 

Elkészítés:

Dolgozzuk össze a tészta hozzávalóit, majd meleg helyen letakarva kelesszük közel 1 óráig.

Vágjunk zsírpapírból egy akkora darabot, amekkora a tepsink (gáztepsibe ajánlott).

Erre a zsírpapírra hintsünk lisztet és a megkelt tésztát nyújtsuk ki a papír teljes méretére.  Egy pizzavágóval vagy derelyemetszővel a tészta belsejét vágjuk egyenletes csíkokra. (Az egyik szélét végig is vághatjuk, könnyebb lesz a szövés. )

A virsliket hosszában vágjuk félbe.

Csúsztassuk a virsliket a csíkok közé, mintha szőnénk. Kicsit lisztes lesz a virsli, de a megkenéskor lejön róla.

Húzzuk át a papírral együtt a kész "lábtörlőt" a tepsibe. Kenjük le a tetejét egy felvert  tojással.

Előmelegített sütőben kb. 180-200 fokon pirosra sütjük.

Finom lehet még, ha sütés előtt jól megszórjuk reszelt sajttal. Maximum nem lesz ennyire mutatós!

Tálalhatjuk ketchuppal, mustárral, majonézzel, salátákkal, különféle mártásokkal, friss zöldségekkel.

Jó étvágyat!