Paradicsom szósz - paradicsom mártás
A paradicsom szószt főtt húsok mellé ajánlom. Elkészítése gyors és egyszerű.
Elkészítés:
Forró zsiradékra (olajra) tegyünk lisztet, hogy még kavargatni lehessen.
Világos barna színűre pirítsuk ezt a rántást, majd fontos, hogy hideg, nagyobb mennyiségű paradicsomlevet öntsünk rá egyszerre, hogy csomómentes legyen.
(Ha a paradicsomlé szűk szájú üregben van, célszerű egy nagyobb pohárba kiönteni, hogy a forró rántásra egyszerre nagyobb mennyiségű levet tudjunk önteni - így nem kapja egyből össze csomósra.)
Forráskor kezd sűrűsödni, igény szerint hígíthatjuk még húslevessel (vagy só helyett ételízesítővel), paradicsomlével.
Fűszerezzük: kis hagyma - egészben, (vagy vöröshagymakrém - még jobb) só, bors, bazsalikom, ételízesítő, cukor.
Lekapcsolás után cukrozzuk csak meg, így kevesebb cukor is elég bele.
Jó étvágyat!