Gomba pörkölt - gombapaprikás
A gomba pörkölt, vagyis gombapaprikás nokedlivel (galuskával) sokak kedvence, ezért - gondolva a kezdő háziasszonyokra - bemutatom az elkészítését.
Elkészítése:
A mennyiségtől függően (fél kg gombához egy kis fej) pucoljunk meg és vágjuk apróra a vöröshagymát.
Tegyük zsiradékra és süssük üvegesre.
Tipp: ha elkezd sülni, tegyük alatta a hőforrást takarékra, így nem kell egyfolytában kevergetni, szép lassan üvegesre sül.
A tűzről félrehúzva tegyünk bele őrölt pirospaprikát. Vigyázzunk ne égessük meg a paprikát, mert keserű lesz.
Egy kevés vizet öntsünk rá, majd tegyük rá az összevágott gombát. Fűszerezzük: só, ételízesítő, bors, erős vagy édes darált paprikakrém, kb. 1 dl paradicsomlé.
A gomba levet enged, ezért ne öntsünk alá sok vizet, csak annyit, hogy a paprika ne égjen meg. Letakarva 10-15 perc alatt megfő a gomba.
Családom nokedlivel és tejfölös habarással szereti. A habarás elkészítését egy másik bejegyzésemben már részleteztem, itt találod.
Jó étvágyat!