Ajánló

Fejes saláta elkészítése

 

 

A fejes saláta a szervezetünk számára nagyon fontos rostokat, ásványi anyagokat, vitaminokat tartalmaz (magnézium, kálcium, B-vitaminok, K-vitamin). Igazi tavaszi csemege!

 

 

 

 

 

 

 

Fejes saláta előkészítése, mosása:

A legalsó leveleit szedjük le, a hibásakat, összetörteket dobjuk ki, amelyik ép, hibátlan, azt folyó víz alatt mossuk meg. Vágjuk 4 felé a salátát, majd a negyed darabokat széthajtogatva jól mossuk meg szintén folyó víz alatt. A megmosott, előkészített  salátát felhasználásig tegyük egy tálba, és majd csak a tálalás előtt öntsük rá az ecetes levet.

Ecetes saláta öntet:

- 3,5 dl víz

- fél evőkanál só

- 4 evőkanál kristálycukor

- 3-4 evőkanál ecet (10 %-os)

Ezeket addig kevergessük, amíg teljesen fel nem olvas a só és a cukor.

A megmosott fejes salátákra csak közvetlenül tálalás előtt öntsük rá.

Egészségére!