Fejes saláta elkészítése
A fejes saláta a szervezetünk számára nagyon fontos rostokat, ásványi anyagokat, vitaminokat tartalmaz (magnézium, kálcium, B-vitaminok, K-vitamin). Igazi tavaszi csemege!
Fejes saláta előkészítése, mosása:
A legalsó leveleit szedjük le, a hibásakat, összetörteket dobjuk ki, amelyik ép, hibátlan, azt folyó víz alatt mossuk meg. Vágjuk 4 felé a salátát, majd a negyed darabokat széthajtogatva jól mossuk meg szintén folyó víz alatt. A megmosott, előkészített salátát felhasználásig tegyük egy tálba, és majd csak a tálalás előtt öntsük rá az ecetes levet.
Ecetes saláta öntet:
- 3,5 dl víz
- fél evőkanál só
- 4 evőkanál kristálycukor
- 3-4 evőkanál ecet (10 %-os)
Ezeket addig kevergessük, amíg teljesen fel nem olvas a só és a cukor.
A megmosott fejes salátákra csak közvetlenül tálalás előtt öntsük rá.
Egészségére!