Pirított fűszeres kenyérkocka
A megmaradt kenyér felhasználására ajánlom a kenyérkocka elkészítését.
A kenyeret vágjuk apró kockákra és egy tepsibe vagy tálcán felhasználásig szárítsuk meg. Frissen is kiszáríthatjuk akár mikróban, akár a sütőben. Fűszerezését az alábbiak szerint ajánlom.
Elkészítés:
Egy lábosba tegyünk olajat vagy vajat és jól melegítsük fel. Dobjuk rá a kiszárított kenyérkockákat.
Forgassuk a zsiradékon addig, amíg kicsit barnulni nem kezd.
Fűszerezzük be: Ételízesítővel vagy sült krumpli fűszersóval, vagy pirított hagymakockával - vagy ami van.
Kiváló krémlevesek ízesítéséhez, paradicsom leveshez, köménymag (rántott) leveshez, stb.
A képen látott brokkolikrémleves elkészítését itt részletezem.