Ajánló

Pirított fűszeres kenyérkocka

 

A megmaradt kenyér felhasználására ajánlom a kenyérkocka elkészítését.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kenyeret vágjuk apró kockákra és egy tepsibe vagy tálcán felhasználásig szárítsuk meg. Frissen is kiszáríthatjuk  akár mikróban, akár a sütőben. Fűszerezését az alábbiak szerint ajánlom.

 

Elkészítés:

Egy lábosba tegyünk olajat vagy vajat és jól melegítsük fel. Dobjuk rá a kiszárított kenyérkockákat.

Forgassuk a zsiradékon addig, amíg kicsit barnulni nem kezd.

Fűszerezzük be: Ételízesítővel vagy sült krumpli fűszersóval, vagy pirított hagymakockával - vagy ami van.

Kiváló krémlevesek ízesítéséhez, paradicsom leveshez, köménymag (rántott) leveshez, stb.

A képen látott brokkolikrémleves elkészítését itt részletezem.