Ajánló

Tejszínes csirkemell / pulykamell tésztával

 

 

Egyszerű, gyors, laktató, finom! Ajánlom mindenkinek!

 

 

 

 

 

A tejszínes csirkemell hozzávalói 4-5 főre:

- 1/2 kg csirkemell vagy pulykamell - felcsíkozva vagy kockázva

- 50 dkg száraz tészta - csavart, cső, penne, fodros kocka, stb.

- 3-4 dl főzőtejszín

- kb. 15-20 dkg reszelt sajt a tetejére

- 1 fej vöröshagyma apróra felkockázva

- 3-4 gerezd fokhagyma lekaparva vagy feldarabolva

- fűszerek: só, bors

 

Elkészítés:

A csirkemellet vagy pulykamellet vágjuk fel csíkokra vagy kockákra. Kevés zsiradékon süssük meg. (Mivel előbb levet enged, ezért ha már elfőtte a saját levét, már jó is.)

Ekkor tegyük rá az apróra vágott vöröshagymát. Együtt pirítsuk a húst a hagymával, amíg szép piros nem kezd lenni a hús.

Csak utána tegyük rá a lekapargatott vagy felaprított fokhagymát és pár percig süssük, amíg a fokhagyma elveszti a nyers ízét. Vigyázzunk, hogy ne sokáig süssük, mert a fokhagyma keserű lesz!

Engedjük fel a tejszínnel és forraljuk fel, hogy szépen besűrűsödjön.

Közben olajos, sós vízben főzzük meg a tésztát, de ne főzzük túl sokáig, mert még sütjük is egy kicsit a sütőben, hogy ne essen szét.

A besűrűsödött csirkemelleket keverjük össze a kifőzött tésztával és öntsük egy tepsibe, vagy egy jénaiba.

Tetejére reszeljük rá a sajtot.

Hideg sütőbe tegyük be és felforrósodás után kb. 20 percig süssük, hogy a teteje szépen megpiruljon.

Ha megsült, vegyük ki a sütőből, pár percig pihentessük (pl. amíg elfogyasztjuk a levest), hogy jobban darabolhatóvá váljon.

Jó étvágyat!