Ajánló

kelt - töltött korongok

 

 

 

Ebédre,  vacsorára, vendégvárásra kiváló!

 

 

 

Hozzávalók:

 

Kelt tésztához:

- 1,5  dl langyos tejben

- 1 evőkanál cukrot elkeverünk

- 2,5 dkg élesztőt belekeverünk   - ezt felfuttatjuk

+

- 40 dkg liszt

- 4 evőkanál étolaj

- 0,5 teáskanál só

- 1 egész tojás

- 1 dl langyos tej

Ezeket jól összedolgozzuk és megkelesztjük - kb 0-5 - 1 órát hagyjuk állni.

Töltelékhez:

- 0,5 doboz kukorica konzerv

- 10 dkg sonka, vagy más felvágott, virsli, stb.  (amit szeret a család és ami van épp)

- kb. 10 dkg-nyi sajt féleség (tömlős sajt, FETA felkockázva, kockasajt - darabolva, reszelt sajt, stb. - ami van)

- 2 evőkanál tejföl

- mehet bele vágott petrezselyemzöld, hagyma, paprika (sárga, zöld, piros színű), stb.

- akár főtt tojás, savanyú uborka - ami van

- só, bors

Tetejére:

- 1 tojás sárgáját elkeverjük

- 1 evőkanál tejföllel - ezzel kenjük meg majd a tetejét

+ reszelt sajt

 

Elkészítés:

Lisztezett deszkára kinyújtjuk a megkelt tésztát (kb. 1 cm vastagra). Egy pohár segítségével korongokat szúrunk ki belőle.

Az egyik korong közepére teszünk a töltelékből, egy másik korongot helyezünk rá és a széleit összenyomkodjuk.   Papírral kibélel tepsibe helyezzük, hogy ne érjenek össze, mert még kelni fog.

Tetejét kenjük meg a tojás sárgája és tejföl keverékével, majd szórjuk meg reszelt sajttal.

Így is hagyjuk kb. 20 percig kelni.

 

Sütés:

( Egyszer ilyenre, máskor olyanra sikerül - vakuval vagy anélkül fotózva! )

Előmelegített sütőben 180 fokon barnulásig sütjük (kb. 15 perc).

Jó étvágyat!