Ajánló

Sajtos-tejszínes csirke

 

Gyors, laktató, csak 3 hozzávalóval!

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha van csirkemellűnk, sajtunk és tejszínünk, egyszerűen és gyorsan, finom, laktató ebédet/vacsorát tudunk készíteni belőle.

Hozzávalók:

1-2 csirkemell

reszelt sajt (ízlés szerint)

1 dl tejszín

 

Elkészítés:

A csirkemelleket felszeleteljük, sóval, borssal ízesítjük.

Egy jénai aljára sajtot szórunk (nem kell kivajazni!), majd rárakunk egy réteg csirkemell szeleteket.

Ezt addig folytatjuk így, amíg van húsunk és sajtunk.

A legvégén ráöntjük a tejszínt.

Alufóliával letakarjuk, előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük, majd levesszük róla a fóliát és a kívánt puhaságig, illetve színig tovább sütjük.

Köretként jól megy hozzá rizs, krumplipüré, sült krumpli, de bármilyen savanyúság, zöld saláta, paradicsomsaláta is passzol.