Sajtos-tejszínes csirke
Gyors, laktató, csak 3 hozzávalóval!
Ha van csirkemellűnk, sajtunk és tejszínünk, egyszerűen és gyorsan, finom, laktató ebédet/vacsorát tudunk készíteni belőle.
Hozzávalók:
1-2 csirkemell
reszelt sajt (ízlés szerint)
1 dl tejszín
Elkészítés:
A csirkemelleket felszeleteljük, sóval, borssal ízesítjük.
Egy jénai aljára sajtot szórunk (nem kell kivajazni!), majd rárakunk egy réteg csirkemell szeleteket.
Ezt addig folytatjuk így, amíg van húsunk és sajtunk.
A legvégén ráöntjük a tejszínt.
Alufóliával letakarjuk, előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük, majd levesszük róla a fóliát és a kívánt puhaságig, illetve színig tovább sütjük.
Köretként jól megy hozzá rizs, krumplipüré, sült krumpli, de bármilyen savanyúság, zöld saláta, paradicsomsaláta is passzol.