Ajánló

Bacon-be tekert csirke

 

 

Az ember mindig töri a fejét, mit főzzön.

Hoztam nektek ezért a csirkére egy egyszerű,

ám de annál finomabb verziót.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

2-3 csirkemell

1 cs. (150-200 g.) bacon v. vékony sonkaszelet

3-4 szem krumpli (köretnek, ha a hússal együtt szeretnénk megsütni)

1 fej hagyma

só, bors

Tölteléknek: sonka, savanyú uborka, sajt, vagy ami épp otthon található és szeretjük

 

 

Elkészítés:

A csirkemell húsát felszeleteljük (esetleg egyik oldalát bevágjuk, ha egészben fél mellet töltünk), majd sóval, borssal ízesítjük. Vigyázat a sonka is sós! Az fél csirkemelleket is befűszerezzük és a töltelékeket belepakoljuk a belsejébe. Egyesével a csirkemelleket beletekerjük a baconbe/sonkába, és egy tűzálló edénybe / tepsibe helyezzük egymás mellé őket.

A megpucolt krumplit hasábokra vágjuk és a baconos csirkék közé helyezzük.

A hagymát megpucoljuk és felkarikázzuk, majd az egész tetejére elosztva rászórjuk. Esetleg még egy kis borssal lehet ízesíteni.

Alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, majd levessük a fóliát róla és addig sütjük, amíg a hús és a krumpli teljesen átsül, és szép színt kapnak.

Köretként a húsok mellett elkészült krumplit lehet tálalni, de ha valaki a krumplipürét vagy rizst jobban szereti, azt is készíthet hozzá. (Ez utóbbi esetben akkor a krumplit nem kell a csirkével megsütni.) Remekül megy hozzá savanyúság még.

Jó étvágyat!