Ajánló

Töltött zsúrkenyér


 

 

A töltött zsúrkenyér része lehet például egy szilveszteri vacsorának. Kiválóan beillik a szilveszteri ételek közé, feldobja a menüt és a szendvicseket. Viszonylag gyorsan és olcsón elkészíthető. Természetesen nem csak szilveszterre ajánljuk!!!

 

Bővebben...

Elrontott ételek helyrehozása

Ha túl édes az étel: 1 kávéskanál citromlével vagy 1 kávéskanál almaecettel javíthatjuk.

 

Ha túl sós az étel: Levesekbe nyers krumplit tegyünk, vagy hígítsuk vízzel és erősebben fűszerezzük. A főzelék sós ízét késkegynyi szódabikarbóna csökkenti. Ecetes cukorral is közömbösíthetjük a sót.

 

Ha túl híg az étel: finomra áttört főtt burgonyával sűríthetünk, esetleg 1 kávéskanál lisztet 1 dl hideg vízzel összekeverünk és lassan, keverés mellett hozzáadjuk az ételhez. (ha nincs benne tojássárgája, akkor forraljuk tovább az étel.)

 

Bővebben...

Asztalterítés

 

A hétköznapokban természetesen saját ízlésünknek megfelelően terítünk, de ha vendégeket várunk, akkor érdemes átnézni az alábbiakat. Ha nem is tudunk / akarunk minden tanácsot megfogadni, de a főbb szabályokat illik betartani. Segítségül mutatom az alábbi szabályokat, ötleteket!

 

Bővebben...

Mérés / adagok - mérleg nélkül

Kellemetlen lehet, ha a konyhai mérlegünk tönkremegy, esetleg épp lemerül az elem benne, amikor sütni szeretnénk (vagy még nem sikerült beszerezni egyet).

Bővebben...

Húsleves

 

 

A húsleves sok családban a vasárnapi menü elmaradhatatlan része. Kis odafigyeléssel gyönyörű, tiszta levest készíthetünk.

Ehhez íme néhány tanács, ötlet!

Bővebben...

Húsokról: fajták, felhasználásuk, adagok

Húsadagok/fő:

Csont nélküli húsból - 10-15 dkg

Csontos húsból - 15-20 dkg

Gulyásnak, vagdaltnak - 8-10 dkg

Halból                            - 25-30 dkg

Leggazdaságosabb a darált húsból készült étel, leggazdaságtalanabbak a sült húsok.

 

Bővebben...