Kapor mártás - kapor szósz
A kapor mártás, vagyis kapor szósz főtt húsok mellé kiváló. A mártás elkészítése is roppant egyszerű.
A kapor mártás, vagyis kapor szósz főtt húsok mellé kiváló. A mártás elkészítése is roppant egyszerű.
Hogy a konyhában megmaradt ételeket ne kelljen kidobni, szeretnék a maradékok felhasználására néhány tippet, ötletet adni:
A pizza tésztája tulajdonképpen egy kelt tészta, melybe kinyújtás után beleszőjük a virsliket főzés nélkül (úgyis megsül). Úgy néz ki, mint egy szövött lábtörlő. Második fogásra, vagy vacsorára 4 fő részére elegendő.
A töltött tojás elkészítése nem bonyolult, de mégis nagyon mutatós, nagyon jól illik hidegtálakhoz, töltött gépsonka mellé.
Gyors, könnyű téli "sütemény" a madártej. Az elkészítése is nagyon egyszerű. Íme tehát a madártej receptje képekkel:
A töltött zsúrkenyér része lehet például egy szilveszteri vacsorának. Kiválóan beillik a szilveszteri ételek közé, feldobja a menüt és a szendvicseket. Viszonylag gyorsan és olcsón elkészíthető. Természetesen nem csak szilveszterre ajánljuk!!!
Egy finom csemege, melyet minden (éppen kéznél lévő) finomsággal megtölthetünk.
Ha túl édes az étel: 1 kávéskanál citromlével vagy 1 kávéskanál almaecettel javíthatjuk.
Ha túl sós az étel: Levesekbe nyers krumplit tegyünk, vagy hígítsuk vízzel és erősebben fűszerezzük. A főzelék sós ízét késkegynyi szódabikarbóna csökkenti. Ecetes cukorral is közömbösíthetjük a sót.
Ha túl híg az étel: finomra áttört főtt burgonyával sűríthetünk, esetleg 1 kávéskanál lisztet 1 dl hideg vízzel összekeverünk és lassan, keverés mellett hozzáadjuk az ételhez. (ha nincs benne tojássárgája, akkor forraljuk tovább az étel.)
A hétköznapokban természetesen saját ízlésünknek megfelelően terítünk, de ha vendégeket várunk, akkor érdemes átnézni az alábbiakat. Ha nem is tudunk / akarunk minden tanácsot megfogadni, de a főbb szabályokat illik betartani. Segítségül mutatom az alábbi szabályokat, ötleteket!