Ajánló

Máglyarakás


 

A máglyarakás egy igazi hazai különlegesség, bőséges és laktató. Tavasszal a fonnyadtabb almák felhasználására is kitűnő.

 

Bővebben...

Sült krumpli - sült burgonya

 

 

Köretként rántott vagy sült húsokhoz, de önmagában is kiváló. Elkészítésének, fűszerezésének több változatát is bemutatom képekkel. Nem sok ember tud ellenállni neki!

 

Bővebben...

Fejes saláta elkészítése

 

 

A fejes saláta a szervezetünk számára nagyon fontos rostokat, ásványi anyagokat, vitaminokat tartalmaz (magnézium, kálcium, B-vitaminok, K-vitamin). Igazi tavaszi csemege!

 

Bővebben...

Brassói aprópecsenye

 

Igazi ínyenc étel a brassói aprópecsenye, elkészítését, receptjét 2 változatban is megmutatom:

 

Bővebben...

Besamel mártás - besamel szósz

Besamel mártás nagyon jól illik a lasagnehoz, különböző rakott zöldségekhez, sajtmártáshoz, hidegtálakhoz, stb., de feldobhatjuk vele a rakott krumplit is.

Bővebben...

Gomba pörkölt - gombapaprikás

 

A gomba pörkölt, vagyis gombapaprikás nokedlivel (galuskával) sokak kedvence, ezért - gondolva a kezdő háziasszonyokra - bemutatom az elkészítését.

 

Bővebben...

Rántás készítés

 

 

Számtalan ételhez kell rántást készítenünk. Érdemes erre a pár tippre, ötletre odafigyelni, hogy ne rontsuk el az ételeinket.

 

Bővebben...

Paradicsom szósz - paradicsom mártás

 

A paradicsom szószt főtt húsok mellé ajánlom. Elkészítése gyors és egyszerű.

Bővebben...

Habarás készítése

 

Tejfölös vagy tejszínes habarást elég sok ételhez kell készíteni. Találtam erre a célra egy műanyag eszközt, mellyel könnyen készíthetünk csomómentes habarást.

 

Bővebben...