Máglyarakás
A máglyarakás egy igazi hazai különlegesség, bőséges és laktató. Tavasszal a fonnyadtabb almák felhasználására is kitűnő.
A máglyarakás egy igazi hazai különlegesség, bőséges és laktató. Tavasszal a fonnyadtabb almák felhasználására is kitűnő.
Köretként rántott vagy sült húsokhoz, de önmagában is kiváló. Elkészítésének, fűszerezésének több változatát is bemutatom képekkel. Nem sok ember tud ellenállni neki!
A fejes saláta a szervezetünk számára nagyon fontos rostokat, ásványi anyagokat, vitaminokat tartalmaz (magnézium, kálcium, B-vitaminok, K-vitamin). Igazi tavaszi csemege!
Igazi ínyenc étel a brassói aprópecsenye, elkészítését, receptjét 2 változatban is megmutatom:
A gomba pörkölt, vagyis gombapaprikás nokedlivel (galuskával) sokak kedvence, ezért - gondolva a kezdő háziasszonyokra - bemutatom az elkészítését.
Számtalan ételhez kell rántást készítenünk. Érdemes erre a pár tippre, ötletre odafigyelni, hogy ne rontsuk el az ételeinket.
A paradicsom szószt főtt húsok mellé ajánlom. Elkészítése gyors és egyszerű.
Tejfölös vagy tejszínes habarást elég sok ételhez kell készíteni. Találtam erre a célra egy műanyag eszközt, mellyel könnyen készíthetünk csomómentes habarást.