Besamel mártás - besamel szósz
A gomba pörkölt, vagyis gombapaprikás nokedlivel (galuskával) sokak kedvence, ezért - gondolva a kezdő háziasszonyokra - bemutatom az elkészítését.
Számtalan ételhez kell rántást készítenünk. Érdemes erre a pár tippre, ötletre odafigyelni, hogy ne rontsuk el az ételeinket.
A paradicsom szószt főtt húsok mellé ajánlom. Elkészítése gyors és egyszerű.
Tejfölös vagy tejszínes habarást elég sok ételhez kell készíteni. Találtam erre a célra egy műanyag eszközt, mellyel könnyen készíthetünk csomómentes habarást.
A kapor mártás, vagyis kapor szósz főtt húsok mellé kiváló. A mártás elkészítése is roppant egyszerű.
A pizza tésztája tulajdonképpen egy kelt tészta, melybe kinyújtás után beleszőjük a virsliket főzés nélkül (úgyis megsül). Úgy néz ki, mint egy szövött lábtörlő. Második fogásra, vagy vacsorára 4 fő részére elegendő.
A töltött tojás elkészítése nem bonyolult, de mégis nagyon mutatós, nagyon jól illik hidegtálakhoz, töltött gépsonka mellé.
Gyors, könnyű téli "sütemény" a madártej. Az elkészítése is nagyon egyszerű. Íme tehát a madártej receptje képekkel: