Ajánló

Besamel mártás - besamel szósz

Besamel mártás nagyon jól illik a lasagnehoz, különböző rakott zöldségekhez, sajtmártáshoz, hidegtálakhoz, stb., de feldobhatjuk vele a rakott krumplit is.

Bővebben...

Gomba pörkölt - gombapaprikás

 

A gomba pörkölt, vagyis gombapaprikás nokedlivel (galuskával) sokak kedvence, ezért - gondolva a kezdő háziasszonyokra - bemutatom az elkészítését.

 

Bővebben...

Rántás készítés

 

 

Számtalan ételhez kell rántást készítenünk. Érdemes erre a pár tippre, ötletre odafigyelni, hogy ne rontsuk el az ételeinket.

 

Bővebben...

Paradicsom szósz - paradicsom mártás

 

A paradicsom szószt főtt húsok mellé ajánlom. Elkészítése gyors és egyszerű.

Bővebben...

Habarás készítése

 

Tejfölös vagy tejszínes habarást elég sok ételhez kell készíteni. Találtam erre a célra egy műanyag eszközt, mellyel könnyen készíthetünk csomómentes habarást.

 

Bővebben...

Kapor mártás - kapor szósz

 

 

A kapor mártás, vagyis kapor szósz főtt húsok mellé kiváló. A mártás elkészítése is roppant egyszerű.

 

Bővebben...

Pizza tésztába szőtt virsli


 

A pizza tésztája tulajdonképpen egy kelt tészta, melybe kinyújtás után beleszőjük a virsliket főzés nélkül (úgyis megsül). Úgy néz ki, mint egy szövött lábtörlő. Második fogásra, vagy vacsorára 4 fő részére elegendő.

Bővebben...

Töltött tojás

A töltött tojás elkészítése nem bonyolult, de mégis nagyon mutatós, nagyon jól illik hidegtálakhoz, töltött gépsonka mellé.

 

Bővebben...

Madártej elkészítése

 

 

 

Gyors, könnyű téli "sütemény" a madártej. Az elkészítése is nagyon egyszerű. Íme tehát a madártej receptje képekkel:

Bővebben...