Joghurttorta
Klasszikus finomság, amit kezdő háziasszonyoknak is ajánlok. A családom nagyon szereti, mert nem túl édes + finom, és ráadásul nagyon könnyű elkészíteni.
Hozzávalók:
- 3 tojásból piskótát készítünk (3 tojást 3 evőkanál cukorral felverünk, majd belekeverünk 3 evőkanál lisztet és egy kibélelt formában világosbarnára sütjük)
- 25 g étkezési zselatin
- 6 dl joghurt (gyümölcsös vagy natúr+
gyümölcs, vagy lekvár, vagy szörp)
- 4-5 dl tejszín
- 1 csomag Habfixáló
- cukor ízlés szerint (függ a joghurttól, a gyümölcstől, lekvártól, szörptől)
Elkészítés:
- A tejszínt a habfixálóval verjük fel.
- A zselatint 1 dl langyos vízben csomómentesre keverjük és felforraljuk.
- A joghurtot, ha külön ízesítjük, akkor turmixoljuk össze a gyümölccsel és turmixoljuk össze a még forró zselatinnal.
- A joghurtos zselatint keverjük a felvert tejszínbe.
- Ha szükséges cukrozzuk meg.
- A kihűlt piskótára öntjük a joghurtos habot, majd elsimítjuk.
- Díszíthetjük gyümölccsel, színes zselatinnal, kakaóporral, tortadarával - ami van otthon)
Tegyük hűtőszekrénybe, ahol bő 1 óra alatt lehűl és már szeletelhető is. (én kakaóporral szórtam meg tálalás előtt)
Jó étvágyat!