Ajánló

Sajtos magos masni leveles tésztából

 

Ezt a finomságot is be szoktam vetni, amikor vendégeket várunk (nem csak a sörkiflit). Az előkészületek után hamar összedobható, nagyon mutatós és nagyon finom!

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

- Hajtogatott leveles tészta (bolti-fagyasztott-kiolvasztva)

- Reszelt sajt (1 csomag tésztához max. 10 dkg)

- 1 tojás megsózva kétfelé osztva, az egyikbe egy mokkáskanál pirospaprikával

- Pirított magok legalább 2 különböző fajta  (szezámmag, napraforgómag, lenmag, tökmag)

 

Elkészítés:

A tésztát lisztezett sütőpapíron (akkora legyen a papír, amekkora a gáztepsink) 2-3 mm vastagra, téglalap alakúra kinyújtjuk.

Kenjük meg a pirospaprikás tojással az egész felületét, majd a felére szórjunk reszelt sajtot.

A tészta sajt nélküli felét a papír segítségével fordítsuk a sajtos felére - félbehajtva az egészet. A felül lévő tésztát kenjük meg a sós tojással és szórjuk meg az egyik pirított maggal.

Hajtsuk rá a papírt és enyhén nyomjuk bele a rászórt magokat. Mindkét papírt összefogva fordítsuk át a tésztát a másik oldalára.

A tészta alját is kenjük meg a sós tojással, majd szórjuk meg a másik fajta maggal. Erre is hajtsuk rá a papírt és enyhén nyomjuk bele a magot a tésztába.

Egy derelye vagy pizzavágóval (ami magasabb, az a jobb) vágjuk 10 × 1 cm-es csíkokra, majd papírostól emeljük bele a gáztepsibe. Ott emeljük fel egyesével a csíkokat és tekerjük egyet mindegyiken, mielőtt széttolva elhelyeznénk.

Itt a második magot felvágás és megtekerés után tettem a tésztára, mivel a tökmag elég nagy szemű és nehezebb lett volna felcsíkozni.

Előmelegített, 220 fokos sütőben aranybarnára sütni. (kb. 15 perc)

A len-napraforgómagos változat és a szezám-tökmagos variáció sütés után. A tészta közepén a piros csík a pirospaprikás tojás sajttal!

Jó étvágyat!