Rétes - túrós-meggyes
Kész réteslapból készült a rétes egyedi, túró és meggy töltelék kombinációval.
Egy csomag kész réteslapból 2 rúd készíthető el.
Keverjünk össze tejfölt étolajjal és egy kenőtoll segítségével minden réteslapot (3-4 db-ot, attól függ, hogy hány lap van egy csomagban) egymásra fektetve kenjünk meg ezzel a krémmel.
A legfelső bekent lapot szórjuk meg búzadarával.
Közben keverjük össze a túrós-meggyes tölteléket :
(4 rúdhoz kb. a köv. mennyiséget kevertem össze)
- fél kg túró
- 2 üveg magozott, lecsepegtetett meggy (saját elrakottból használtam)
- cukor ízlés szerint
- fahéj
- 3-5 evőkanál búzadara
- kevés só
Tegyük a töltelék negyed részét a búzadarával meghintett lapokra, kenjük szét és óvatosan tekerjük fel.
Emeljük át az így elkészült rudat egy olajjal kikent tepsibe, a rudak tetejét kenjük le az olajos tejföllel.

Sütés:
Előmelegített sütőben kb. 200 fokon 20-30 percig süssük, ügyeljünk rá, hogy a teteje ne égjen meg.
Ha szépen megpirosodott, szedjük ki és porcukorral szórjuk meg a tetejét.
Félig kihűlt állapotban már lehet szeletelni.
Jó étvágyat!