Ajánló

Rétes - túrós-meggyes

 

 

Kész réteslapból készült a rétes egyedi, túró és meggy töltelék kombinációval.

 

 

 

 

 

Egy csomag kész réteslapból 2 rúd készíthető el.



Keverjünk össze tejfölt étolajjal és egy kenőtoll segítségével minden réteslapot (3-4 db-ot, attól függ, hogy hány lap van egy csomagban) egymásra fektetve kenjünk meg ezzel a krémmel.



A legfelső bekent lapot szórjuk meg búzadarával.



Közben keverjük össze a túrós-meggyes tölteléket :

(4 rúdhoz kb. a köv. mennyiséget kevertem össze)

- fél kg túró
- 2 üveg magozott, lecsepegtetett meggy (saját elrakottból használtam)
- cukor ízlés szerint
- fahéj
- 3-5 evőkanál búzadara
- kevés só

 



Tegyük a töltelék negyed részét a búzadarával meghintett lapokra, kenjük szét és óvatosan tekerjük fel.



Emeljük át az így elkészült rudat egy olajjal kikent tepsibe, a rudak tetejét kenjük le az olajos tejföllel.



Sütés:


Előmelegített sütőben kb. 200 fokon 20-30 percig süssük, ügyeljünk rá, hogy a teteje ne égjen meg.



Ha szépen megpirosodott, szedjük ki és porcukorral szórjuk meg a tetejét.



Félig kihűlt állapotban már lehet szeletelni.


Jó étvágyat!