Házi krémes sütemény receptje képekkel
Kipróbáltam a tasakos házi krémes krémport kész leveles tésztával, nekem így sikerült:
A bolti leveles tésztát (500 g-os) kettévágtam, kinyújtottam egy zsírpapírra (kb, 25×30 cm), és átemeltem egy tepsi hátára. (Kicsit nagyobbra kell nyújtani, mint a tepsi, mert sülés közben összeugrik.)
A krémes krémpor tasak egy 250 g-os leveles tésztát ír, de nekem csak 500 g-os volt itthon a fagyasztóban, nem akartam eldobni a felét, így azt feleztem el, talán magasabb lett, mint kellett volna, de azért így is elfogyott.
Előmelegített sütőben 200-220 fokon aranybarnára sütni.
Közben készítsük el a krémet:
A tasak utasítása szerint elkészítettem a krémet 800 ml tejjel, de kevésnek találtam, tettem hozzá még 1 dl tejet és 2 dl Hulala tejszínt is. Így verettem fel a géppel a habot.
Egy tálcán a kisült tészta egyikére kenjük rá a krémet. Én még így is alacsonynak találtam, ezért külön felvertem még 2 dl Hulala tejszínt és azt a krém tetejére kentem. (Talán az is baj lehetett, hogy egy átlagos tepsi méretére nyújtottam a tésztát, kisebbre kellett volna, akkor benne a krém is magasabb lett volna.)
A másik tésztalapot egy nyújtódeszkán felkockáztam és sorban a tejszínhab tetejére rakosgattam.
Letakartam fóliával és a hűtőszekrényben 1-2 órát hagytam hűlni.
Jó étvágyat!