Répatorta - bögrés - őzgerincben
Egyszerűen elkészíthető, laza állagú, másnap is még nagyon finom sütemény - tele vitaminnal!
Hozzávalók:
(2,5 dl-es bögrével mérve)
- 2 bögre liszt
- 2 bögre cukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1,5 teáskanál szódabikarbóna (nem sütőpor)
- 3 bögre magok (vágott diófélék, mazsola, kandírozott gyümölcsök, stb.-ki mit szeret , vagy mi van otthon)
- 3 bögre reszelt sárgarépa (kis lyukú sajtreszelőn, kb. 5 db nagyobb répa, kb. 1,5 kg)
- 1 kávéskanál só
- 1 bögre étolaj
- 1/2 bögre tej
- 4 egész tojás
Elkészítés:
Keverjük össze először a száraz hozzávalókat, majd a többit is (ne ijedjünk meg, elég híg lesz).
3 őzgerinc formát béleljünk ki papírral és öntsük bele a masszát.
Sütés:
Előmelegített sütőben közepes hőfokon 35-40 percig süssük.
Ha megsült, akkor még 10-15 percig hagyjuk a formában, majd egy lisztezett deszkára borítsuk ki.
Tetejére készíthetünk mázat csokiból, marcipánból, stb. (de ez el is hagyható, porcukorral is megszórhatjuk).
Hidegen szeletelhető!
Jó étvágyat!