Ajánló

Répatorta - bögrés - őzgerincben

 

Egyszerűen elkészíthető, laza állagú, másnap is még nagyon finom sütemény - tele vitaminnal!

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

(2,5 dl-es bögrével mérve)

 

- 2 bögre liszt

- 2 bögre cukor

- 1 teáskanál őrölt fahéj

- 1,5 teáskanál szódabikarbóna (nem sütőpor)

- 3 bögre magok (vágott diófélék, mazsola, kandírozott gyümölcsök, stb.-ki mit szeret , vagy mi van otthon)

- 3 bögre reszelt sárgarépa (kis lyukú sajtreszelőn, kb. 5 db nagyobb répa, kb. 1,5 kg)

- 1 kávéskanál só

- 1 bögre étolaj

- 1/2 bögre tej

- 4 egész tojás

Elkészítés:

Keverjük össze először a száraz hozzávalókat, majd a többit is (ne ijedjünk meg, elég híg lesz).

3 őzgerinc formát béleljünk ki papírral és öntsük bele a masszát.

 

Sütés:

Előmelegített sütőben közepes hőfokon 35-40 percig süssük.

Ha megsült, akkor még 10-15 percig hagyjuk a formában, majd egy lisztezett deszkára borítsuk ki.

Tetejére készíthetünk mázat csokiból, marcipánból, stb. (de ez el is hagyható, porcukorral is megszórhatjuk).

Hidegen szeletelhető!

Jó étvágyat!