Túrótorta sütés nélkül
Túrótortát nagyon egyszerűen elkészíthetjük sütés nélkül babapiskótából. A család egyik kedvelt tortája.
Hozzávalók és elkészítés:
Fél kg túrót és 5 dkg porcukrot áttörjük.
Fél liter tejből 2 csomag vaníliapudinggal és 3 csomag vaníliás cukorral sűrű pudingot főzünk.
25 dkg rámát 20 dkg porcukorral keverjünk habosra.
2 dl tejszínt 2 evőkanál porcukorral verjünk keményre. (Szükség esetén habfixálót használjunk.)
Keverjük össze a túrót, a pudingot és a rámát.
Áztassunk be rumos tejbe 10 dkg mazsolát.
Vegyünk ki a krémből egy keveset, hogy a torta bevonásához még mazsola nélküli krém maradjon.
Keverjük össze a krémet a leszűrt mazsolával. A rumos tejet hígítsuk még tejjel, majd ebbe mártogassuk a babapiskótákat (kb. 600 gr összesen).
Kezdjük egy tortatálra rétegezni a hozzávalókat. Első sor rumos tejbe áztatott babapiskóta.
Kenjük meg kb. 1 ujjnyi vastagságban a mazsolás krémmel. A következő sor babapiskótát ellentétes irányban fektessük rá, így szeleteléskor jól mutat (lásd a legutolsó képen).
Folytassuk a rétegezést addig, amíg van krém és babapiskóta. Tompított kúp alakúra formázzuk.
Kenjük be a félretett, mazsola nélküli krémmel az egész tortát.
Ezután a keményre vert tejszínnel is beborítjuk.Tegyük hideg helyre pár órára.
Díszítsük kedvünk szerint. Mi csokoládét csorgattunk rá (fél tábla tortabevonó és 2 evőkanál étolaj gőz felett megolvasztva).
Ezután megszórtuk tortadíszítő gyönggyel. Díszítettük már tortadarával is, csokissal és színessel is. Úgy is jól mutatott.
Jó étvágyat!