Ajánló

Túrótorta sütés nélkül

 

Túrótortát nagyon egyszerűen elkészíthetjük sütés nélkül babapiskótából. A család egyik kedvelt tortája.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók és elkészítés:

Fél kg túrót és 5 dkg porcukrot áttörjük.

Fél liter tejből 2 csomag vaníliapudinggal és 3 csomag vaníliás cukorral sűrű pudingot főzünk.

25 dkg rámát 20 dkg porcukorral keverjünk habosra.

2 dl tejszínt 2 evőkanál porcukorral verjünk keményre. (Szükség esetén habfixálót használjunk.)

Keverjük össze a túrót, a pudingot és a rámát.

Áztassunk be rumos tejbe 10 dkg mazsolát.

Vegyünk ki a krémből egy keveset, hogy a torta bevonásához még mazsola nélküli krém maradjon.

Keverjük össze a krémet a leszűrt mazsolával. A rumos tejet hígítsuk még tejjel, majd ebbe mártogassuk a babapiskótákat (kb. 600 gr összesen).

Kezdjük egy tortatálra rétegezni a hozzávalókat. Első sor rumos tejbe áztatott babapiskóta.

Kenjük meg kb. 1 ujjnyi vastagságban a mazsolás krémmel. A következő sor babapiskótát ellentétes irányban fektessük rá, így szeleteléskor jól mutat (lásd a legutolsó képen).

Folytassuk a rétegezést addig, amíg van krém és babapiskóta. Tompított kúp alakúra formázzuk.

Kenjük be a félretett, mazsola nélküli krémmel az egész tortát.

Ezután a keményre vert tejszínnel is beborítjuk.Tegyük hideg helyre pár órára.

Díszítsük kedvünk szerint. Mi csokoládét csorgattunk rá (fél tábla tortabevonó és 2 evőkanál étolaj gőz felett megolvasztva).

Ezután megszórtuk tortadíszítő gyönggyel. Díszítettük már tortadarával is, csokissal és színessel is. Úgy is jól mutatott.

Jó étvágyat!