Ajánló

Házi krémes receptje

 

 

A krémes sütemény elkészíthető tejszínhab nélkül is, tojással és pudinggal. Még a krémes lapot sem szükséges megvenni, illetve megsütni, a tojások sárgájából magunk is elkészíthetjük.

 

 

 

 

 

 

 

 

Krémes tésztájának hozzávalói és elkészítése:

 

- 6 tojás sárgáját

- 20 dkg porcukorral és lassan hozzáadott

- 10 evőkanál langyos vízzel jól kikeverjük, majd

- 20 dkg liszthez kevert

- 1/2 cs. sütőporos keveréket teszünk hozzá. Ezt óvatosan kézzel hozzákeverjük.

Kivajazott, lisztezett, vagy papíros - közepes méretű tepsiben,  előmelegített sütőben (200 fokra) először 5 percig, majd takarékon (150 fokon) még 8-10 percig sütjük.

Lisztezett deszkára kiborítjuk.  Félbevágjuk.

 

Krém hozzávalói és elkészítése:

- 2 cs. vaníliapudingot

- 1 csapott evőkanál zselatint,  apránként hozzáadott

- 2 dl hideg vízbe áztatunk

 

Egy nagy lábosban

- 1/2 liter tejet

- 15 dkg cukorral felforralunk.

Ha forr, beleöntjük a zselatinos pudingot, forrásig kevergetjük- jól besűrűsödik.

 

Közben:

- 6 tojás fehérjét

- 10 dkg porcukorral és

- 2 csomag vaníliás cukorral kemény habbá verünk.

Ezt a még forró pudingba óvatosan belekeverjük, így a tojáshab megfő.

A krémet tegyük hűvös helyre, hogy gyorsabban kihűljön. .

A kihűlt piskótát fordítsuk szét. Az alját tegyük egy tálcára.

A félig kihűlt krémet kenjük a piskóta aljára.

Legvégül borítsuk a krém tetejére a piskóta másik felét.

Hűtőszekrényben letakarva  teljesen kihűtjük (pár óra). Utána szépen szeletelhető.

Tálalás előtt porcukorral meghintjük.