Házi krémes receptje
A krémes sütemény elkészíthető tejszínhab nélkül is, tojással és pudinggal. Még a krémes lapot sem szükséges megvenni, illetve megsütni, a tojások sárgájából magunk is elkészíthetjük.
Krémes tésztájának hozzávalói és elkészítése:
- 6 tojás sárgáját
- 20 dkg porcukorral és lassan hozzáadott
- 10 evőkanál langyos vízzel jól kikeverjük, majd
- 20 dkg liszthez kevert
- 1/2 cs. sütőporos keveréket teszünk hozzá. Ezt óvatosan kézzel hozzákeverjük.
Kivajazott, lisztezett, vagy papíros - közepes méretű tepsiben, előmelegített sütőben (200 fokra) először 5 percig, majd takarékon (150 fokon) még 8-10 percig sütjük.
Lisztezett deszkára kiborítjuk. Félbevágjuk.
Krém hozzávalói és elkészítése:
- 2 cs. vaníliapudingot
- 1 csapott evőkanál zselatint, apránként hozzáadott
- 2 dl hideg vízbe áztatunk
Egy nagy lábosban
- 1/2 liter tejet
- 15 dkg cukorral felforralunk.
Ha forr, beleöntjük a zselatinos pudingot, forrásig kevergetjük- jól besűrűsödik.
Közben:
- 6 tojás fehérjét
- 10 dkg porcukorral és
- 2 csomag vaníliás cukorral kemény habbá verünk.
Ezt a még forró pudingba óvatosan belekeverjük, így a tojáshab megfő.
A krémet tegyük hűvös helyre, hogy gyorsabban kihűljön. .
A kihűlt piskótát fordítsuk szét. Az alját tegyük egy tálcára.
A félig kihűlt krémet kenjük a piskóta aljára.
Legvégül borítsuk a krém tetejére a piskóta másik felét.
Hűtőszekrényben letakarva teljesen kihűtjük (pár óra). Utána szépen szeletelhető.
Tálalás előtt porcukorral meghintjük.