Ajánló

Linzer karika habkarikával

 

 

 

Csak egy baja van, nagyon gyorsan elfogy!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

 

Tésztához:

- 30 dkg liszt

- 20 dkg margarin

- 10 dkg porcukor

- 1 csomag sütőpor

- 1 csomag vaníliás cukor

- 1 db tojás sárgája

-  reszelt citromhéj

 

Habhoz:

- 4 db tojás fehérje

- 36 dkg kristálycukor

 

Elkészítés:

 

Tészta:

A hozzávalókból tésztát gyúrunk. Vékonyra, kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk. Karikákat szúrunk belőle és sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük őket, majd erős lángon kisütjük (nagyon gyorsan elkészül - ha a széle kezd barnulni, már jó is).

 

Hab:

24 dkg cukrot kevés vízzel (éppen csak ellepje) sűrűre főzzük.

Közben a tojásfehérjét a maradék 12 dkg cukorral kemény habbá verjük. Lassan csurgatva hozzáadjuk az olvasztott cukrot - még forrón. A főzött cukorral együtt még egy rövid ideig tovább veretjük a habot.

Egy nyomózsák segítségével a habot a kisült linzerkarikákra nyomjuk.

A maradék habból habkarikákat készíthetünk.

 

Sütés - szárítás:

A sütő legalacsonyabb fokozatán (100 fok) szárítjuk. A sütő ajtaját egy fakanállal kicsit ki is támaszthatjuk, hogy ne égjen meg, csak száradjon. Kb. 20 perc alatt ki is szárad.

A megszáradt karikák közepébe lekvárt teszünk.

Díszíthetjük még olvasztott csokoládéval - amit vékony csíkokban rácsurgatunk.