Ajánló

Oreo torta

 

 

 

Habkönnyű - tejszínes torta,

mely egyszerűen elkészíthető.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók a piskótához:

- 5 db tojás

- 5 evőkanál kristálycukor

- 2 evőkanál kakaópor

- 3 evőkanál liszt

- 1/2 cs. sütőpor

 

Hozzávalók a krémhez:

- 25 dkg Mascarpone (helyettesíthetjük natúr vajkrémmel - pl. Penny-s Sissy natúr vajkrém)

- 3 dl natúr joghurt (görög nagyon jó hozzá)

- 6 dl habtejszín (pl. Hulala)

- 25 dkg OREO keksz - melyből 6 db egészet díszítéshez használunk fel (NEO keksz is jó)

- 20 dkg porcukor

- 10-15 g zselatin

 

Elkészítés:

 

Piskóta:

Felverjük az 5 db tojás fehérjét 5 evőkanál kristálycukorral, majd beleengedjük apránként az 5 db  tojássárgáját.

Közben dolgozzuk össze a 3 evőkanál lisztet a 2 evőkanál keserű kakaóporral és a fél csomag sütőporral, majd az egészet szitáljuk át.

Dolgozzuk bele lassú mozdulatokkal a felvert tojásba a lisztes keveréket.

Egy 26 cm-es tortaformába (zsírozott, lisztezett) öntsük bele.

Előmelegített sütőben (200 fok) először 5 percig 200 fokon, majd 150 fokon 10-15 percig süssük a piskótánkat készre.

Kihűlés után vágjuk vízszintesen 2 felé. E 2 lap közép töltjük a krémet.

 

Krém elkészítése:

- A mascarponét habosítsuk 20 dkg porcukorral, majd utána mehet bele a 3 dl natúr joghurt is.

- Az oreo kekszből 12 db felet (6 egészet vágjuk félbe) rakjunk félre a díszítéshez.

- A torta bevonásához 5 dkg kekszre lesz szükségünk krém nélkül, amit apró őrlünk (zúzunk). Tehát 5 dkg -nyiról kaparjuk, vágjuk le e középső krémet. Ezt a barna keksz - részt is félretesszük.

- A maradék kekszeket kézzel törjük apróra és a törmelékekkel együtt mehet bele a mascarpone-s krémünkbe.

- 4 dl habtejszínt verjük kemény habbá, de csak a zselatin után keverjük a krémbe.

- 10-15 g zselatint melegítsük fel  1/2 dl vízzel. Ebbe tegyünk kevés tejszínt és keverjük jól össze, majd ezt tegyük bele a mascarpone-s krémbe, ezután jöhet a habtejszín is bele.

 

Összeállítás:

- Az alsó fél piskótát tegyük vissza a sütőformába

- A piskótára rakjuk a krémet

- A második piskótával fedjük be, takarjuk le egy fóliával.

1 éjszakára hűtőbe tesszük!

 

Díszítés:

 

- 2 db habtejszínt verjünk kemény habbá, legnagyobb részét tegyük habzsákba a habrózsákhoz (12 db-ot kell készíteni)

- a tortáról bontsuk le a sütőformát (egy kést futtassunk körbe a torta és a forma között, hogy elválasszuk egymástól, majd emeljük le a formát)

- a maradék tejszínhabban vékonyan fedjük be a tortát, simítsuk el.

 

- egy nagyobb tálba tegyük az összetört barna kekszmorzsát. Emeljük a kezünkre a tortát és óvatosan szórjuk be a tortánkat a morzsával egyenletesen.

- Készítsük el a habrózsákat (mindig párban a szemközti oldallal) - 12 db-ot

- tegyük a rózsákra a fél oreo kekszet

Jó étvágyat!