Grillázs ostya szelet
Grillázs ostyába töltve.
Ez is az egyik kedvencünk!
Hozzávalók:
- 1 csomag ostyalap - Baton fajta
- 60 dkg kristálycukor
- 32 dkg margarin
- 30 dkg darált dió
- 2 db sűrített tej
- 10 dkg mazsola - apróra vágva
- kb. 2 evőkanál sárgabarack lekvár
Elkészítés:
Egy nagyobb edényben megolvasztani a kristálycukrot. Ebbe apránként belekeverni a margarint, addig keverni, amíg teljesen bele nem dolgozódik. Ezután mehet bele a darált dió, majd a sűrített tej, a mazsola és a lekvár.
Sűrű masszát kapunk, amit még melegen rákenünk a megfordított ostyalap mélyedéseibe. Ráhelyezzük az ostyalap egyenes részét (ami majd az alja lesz).
Pár órára hűtőbe tesszük, majd szeleteljük. Mehetne rá csokimáz, de anélkül is finom, könnyebben kezelhető, nem kenődik a csokimáz.
Sok sikert!