Ajánló

Grillázs ostya szelet

 

 

 

 

Grillázs ostyába töltve.

Ez is az egyik kedvencünk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

- 1 csomag ostyalap  - Baton fajta

- 60 dkg kristálycukor

- 32 dkg margarin

- 30 dkg darált dió

- 2 db sűrített tej

- 10 dkg mazsola - apróra vágva

- kb. 2 evőkanál sárgabarack lekvár

 

Elkészítés:

Egy nagyobb edényben megolvasztani a kristálycukrot. Ebbe apránként belekeverni a margarint, addig keverni, amíg teljesen bele nem dolgozódik. Ezután mehet bele a darált dió, majd a sűrített tej, a mazsola és a lekvár.

Sűrű masszát kapunk, amit még melegen rákenünk a megfordított ostyalap mélyedéseibe. Ráhelyezzük az ostyalap egyenes részét (ami majd az alja lesz).

Pár órára hűtőbe tesszük, majd szeleteljük. Mehetne rá csokimáz, de anélkül is finom, könnyebben kezelhető, nem kenődik a csokimáz.

Sok sikert!