Ajánló

Somlói galuska

 

Nagyon sok verzió létezik a somlói galuskára,
elhoztam az egyik kedvencünket.

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók a piskótához:

 

8 tojás
8 ek list
8 ek cukor
1 cs. sütőpor

 

Hozzávalók a csoki szószhoz:

 

15 dkg ráma (vaj)
1 dl tej
6 ek kakaópor (keserű)
rumaroma
porcukor (ízlés szerint)
Ezen kívül 2 csomag tejszín ízű puding (ha nem kaptunk, vagy nincs otthon, lehet vanília puding is)

 

Elkészítés:

Piskótát megsütjük, majd ha kihűlt ½ cm-es csíkokra elvágjuk.

A csoki szószt elkészítjük: rámát a porcukorral, tejjel és a kakaóporral felforraljuk, majd beletesszük a rumaromát (ízlés szerinti mennyiséget).

A 2 csomag tejszín ízű pudingot a leírásnak megfelelően elkészítjük, és amíg forró a puding összerakjuk a somlóit.

1-1 csík piskótát kézzel beleszaggatunk egy jénai tálba (össze-vissza), ezt meglocsoljuk rumaromával, utána a csoki szósszal, majd a pudinggal. Ezt addig ismételjük, amíg el nem fogynak az alapanyagok.

Fél napot hideg helyen hagyjuk állni, hogy az ízek jól összeérhessenek.

Tejszínhabbal tálaljuk!