Ajánló

Feketeerdő torta

 

 

 

 

Egyszerűen, gyorsan elkészíthető!

 

 

 

 

 

 

 

Sokan azt gondolják, hogy egy tortát megsütni/elkészíteni nehéz és időigényes. A következő receptben szeretnék bemutatni egy nagyon egyszerűen elkészíthető tortát, ami eddig nálunk mindig óriási sikert aratott, mindegy ki jött hozzánk vendégségbe.

 

Hozzávalók:

1 üveg magozott meggy / vagy fagyasztott meggy

rum aroma

3 db kakaós tortalap (aki szeretné meg is sütheti, de a bolti is teljesen jó)

1 csomag zselatin (pl.: tortazselé)

6 dl tejszínhab (esetleg fixáló hozzá)

 

Elkészítés:

A torta elkészítése előtt pár órával, de még jobb, ha előző este a magozott meggyet beáztatjuk rum aromába. Én sokszor csak kinyitom az üveget és belecsepegtetem.

A meggy levét leszűrjük, egy tálban felfogjuk, mert a meggyzseléhez jól felhasználható.

A tortazselét a csomagoláson lévő utasításnak megfelelően elkészítjük úgy, hogy a meggy leszűrt levéhez adjuk hozzá a vizet, az előírt mennyiségig.

A tejszínhabot felverjük.

A tortalapokat szétszedjük, az alsót mindjárt arra a tányérra tesszük, amin a tortát tálalni szeretnénk, így nem kell a kész tortát még mozgatni. A lapokat rum aromával meghintjük.

Ha a zselé kezd hűlni, akkor minden lapot megkenünk vele. (Ha túl forró és folyós, akkor elázik a tésztalap, ha nagy kihűlt akkor meg darabos, ezért a kettő közötti állapotot kell megtalálni.)

Utána megkenjük tejszínhabbal, majd eloszlatunk rajta egy sor meggyet (célszerű a szép szemeket a végére hagyni, a tetejére a díszítéshez.)

A következő lappal is így járunk el. Az utolsó lapot a zselés felével a többi lapra borítjuk, majd bevonjuk tejszínhabbal- az oldalát is nyugodtan- és meggyel díszítjük.

Aki szeretné, az megszórhatja a szélét csoki reszelékkel is. Fél napot hideg helyen állni hagyjuk!

Jó étvágyat hozzá!