Ajánló

Rikotta szelet

Tortaformában elkészítve: Rikotta torta

 

 

 

A rikotta egy túrószerű sajt, melyet felhevített savóból nyerik. Nem zsíros, ezért nagyon egészséges. Általában édességeket készítenek belőle. (nagy bevásárlóközpontban szoktam vásárolni)

 

 

Hozzávalók:

 

Tésztához:

200 g vaj - megolvasztva, 1 tojás, 2 dl cukor, 4 dl liszt

Ezeket összekeverni, és egy normál méretű tepsit (zománcost, mert ebben kell felvágni) kibélelni.

 

Krémhez: 500 g rikotta (1 zacskó), 6 tojás, 30 dkg cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 4 evőkanál pudingpor (vaníliás vagy tejszínes), 2 dl natúr joghurt.

Ez egy krém alap és ezt többféle módon ízesíthetjük:


- 2 db citrom héja + leve + mazsola   vagy

- 1 db narancs héja + leve + mazsola    vagy

- kókuszreszelés + csoki darabok (tortadara)   vagy

- darált mák + rumos mazsola    vagy

- darált dió + rumos mazsola  vagy

- rumos mazsola

A krém alapot összekeverni, hozzáadni a kívánt ízesítést és a nyers tésztával kibélelt formában önteni

180 fokosra előmelegített sütőben 180 fokon kb. 45-50 percig sütni, addig amíg világos barnára nem sül. (A képen láthatót 1 óráig sütöttem, ezért kevesebb ideig ajánlottam a sütést.)

Hűtve szeletelhető és fogyasztható!