Ajánló

Ruházat tárolása - molyok ellen

 

Ruha tárolásra néhány ötlet:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ruhatárunk átválogatása, raktározása az ősz, illetve a tavasz beálltával sajnos elengedhetetlen, még akkor is, ha valakinek sok helye van, mivel a nem használt kabátok, pulóverek könnyen beporosodnak, és a molyok ellen is védeni kell őket.  Szükséges, hogy a szezonális ruhák könnyebben elérhetőek legyenek, például télen a sapka, sál, kesztyű a kezünkbe kapható legyen indulás előtt.

Legelső teendőnk a ruhák átnézése, tisztítása (ehhez segít a Textilkresz), javítása, javíttatása - ha szükséges.

- a téli ruhákat (az apróságokat, mint a sapka, sál, kesztyű) tegyük egy mosóporos dobozba (molyok ellen)!

- A kiselejtezett paplanhuzat vagy lepedő nagyon alkalmas ruhazsáknak, ami megvédi a portól a kabátot, öltönyt, alkalmi, estélyi ruhát. Ha nincs kedvünk varrni, csak egyszerűen lyukasszuk ki őket középen és bújtassuk át a lyukon a vállfa akasztóját.

- pulóvereket ne lógassuk, mert eldeformálódnak, inkább hajtogassuk bele egy dobozba, alulra a nehezebbek kerüljenek, felülre a könnyebbek. Ezt a dobozt lássuk el felirattal, majd tegyük a szekrény felső polcára, vagy az akasztós szekrény aljába, hely híján az ágy alá is betolhatjuk.

- Bőrönd is nagyon jó hely az éppen nem használt ruhák elrakására

- Kis vászonzsákban (pl. kiselejtezett ágyneműből varrt), vagy tüllzsákban helyezzünk el illatosítót, ilyen lehet a levendula, szegfűszeg, melyek a molyokat is távol tartják.