Ajánló

Szúnyogriasztók

 

 

 

Szúnyogriasztásra, a szúnyogok távol tartására több tippet, módszert is találunk:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Legegyszerűbb védekezés ellenük a nyílászárókra szerelhető szúnyogháló, ám ennek hiányában másként is védekezhetünk ellenük.

- Legjobb szúnyogriasztó természetes szerünk a levendula, citrom, citromfű, borsmenta, bazsalikom, szegfűszeg, fahéj. Legtöbbje illóolaj formájában is kapható. A lakás kritikus pontjain elhelyezve egy kis tálban, vagy valamire rácsepegtetve az illóolaja már távol tarthatja a szúnyogokat.  Magunk körül is permetezhetünk ilyen illóolajos vizet (pl. szabadban, vendégségben, stb.)

- Az ablakpárkányra tegyünk egy kis tálkába friss levendulát, borsmentát, bazsalikomot, akár kis cserepes növény formájában is.

- A szabadtéri használatra kaphatók már a szúnyogriasztós fáklyaolajak, de saját magunk is elkészíthetjük:  (1 dl étolajba csepegtessünk 15-20 csepp illóolajat).

- A szúnyogok a testünkből kipárolgó illatot keresik, ezét ezekkel az általuk nem kedvelt illóolajokkal dúsíthatjuk a tusfürdőnket. Csepegtessünk 1 dl tusfürdőbe 2-4 csepp illóolajat: Levendula, citrom, citromfű, eukaliptusz, borsmenta, szegfűszeg, fahéj.

- A textilöblítőbe is csepegtethetünk, így a ruhánk is elriasztja őket  (1 dl -hez 2-4 cseppet).

- Kis vászonzsákba helyezzünk szárított levendulát, szegfűszeget, fahéjat, amit a lakás pontjain elhelyezhetünk.

- Szúnyogirtásra a hajlakk is megfelel, ha éppen nincs kéznél szúnyogirtó (pl. nyaraláskor).