Vaj, margarin lágyítása, olvasztása
Már többször jártam úgy, hogy kitaláltuk, hogy süssünk valami süteményt, de a vaj, illetve a margarin a hűtőszekrényben kő kemény volt.
Valahol hallottam, hogy ilyen esetben mit tehetünk. Kipróbáltam, nagyon megtetszett, ezért szívesen megmutatom másoknak is.
Ha kemény a vaj vagy a margarin és nem tudjuk beledolgozni a süteménybe, akkor a nagyobb lyukú sajtreszelőn reszeljük le.
Ha olvadtabb állagú (folyékony) margarin, vaj is megfelel, akkor tegyük egy nagyobb bögrébe a zsiradékot, de aprítsuk fel! Én jártam úgy az elején, hogy egyben beletettem a 4 dl-es bögrébe a ráma kockát, betettem a mikróba olvasztani és egy hatalmas puffanással szétrobbant, teljesen összezsírozta a mikró belsejét. Ezért ajánlom, hogy vágjuk darabokra!
Kemény vajat, rámát meleg vízbe mártott késsel könnyen darabolhatjuk, kenhetjük.