Tojás felütése biztonságosan
Nagy bosszúságtól kímélhetjük meg magunkat, ha odafigyelünk a tojások felütésére, hogy elkerüljük a romlott tojás bekerülését az előkészített alapanyagokba.
A tojásokat külön-külön üssük fel egy kispohárba, nehogy egy rossz tönkre tegye a többi hozzávalót.
A tojás megütése után szagoljuk meg a törött héjnál a tojást, így is megérezzük, ha romlott!
A tojás felütése után a szétválasztásnál kibuggyan egy kis fehérje, nézzük meg, hogy milyen a színe, állaga. A romlott tojásé zavaros, híg, zöldes színű is lehet.
A tojás szétválasztásánál (tojás sárgájára és fehérjére) is alkalmazom ezt a módszer.
Tojásfehérje habja néhány csepp citromtól, vagy csipetnyi sótól keményebb lesz, majd a vége felé (ha kell bele) tegyük bele a cukrot, így nem esik össze.