Ajánló

Karácsonyi ajándékcsomagolás készítés

A karácsonyi ajándékunkat egy jó dekorációval nagyon feldobhatjuk.

Egy karácsonyi zsák elkészítését mutatom meg, mely kis varrás hajlandósággal könnyen, olcsón, gyorsan elkészíthető.  Ez a dísz növeli a karácsonyi hangulatunkat, és mivel magunk készítjük el, ezért a megajándékozott szeretteink is érzik majd, hogy mennyire fontosak nekünk.

Ez egy kicsit más, kerek aljjal és a tetejére még egy kis fodrocska is került.

De nézzük is, hogy készül!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Keressünk az üzletekben ízlésünknek és színvilágunknak megfelelő anyagot.  Én organza anyagot választottam, mert olyan csillogós, alkalmi anyag.

Gondoljuk végig, hogy kinek, milyen ajándékhoz mekkora dekorációs csomagra lesz szükség. Ahhoz mérten szabjuk ki az anyagot úgy, hogy az ajándék szélességre beleférjen, magasságra pedig jóval magasabb anyagot szabjunk, mivel vissza is kell hajtani a behúzáshoz.

 

Szinével egymás felé fordítva varrjuk össze az egyik oldalát, amit el is tisztázhatunk cikk-cakk varrással.

Fordítsuk vissza az anyagunk tetejéből kb. egyharmadnyit, majd rögzítsük.

A visszahajtott széle mentén egymás mellé varrjunk egy-egy egyenes sort, olyan távolságra egymástól, amibe bele tudjuk majd húzni a szalagot  (keressünk egy kisebb méretű biztostűt és próbáljuk oda).

Még egy varrás van hátra, hogy a dísz-zsák másik oldalát is összevarrjuk.

A varrás részével kész is vagyunk, most már csak egy kis kézimunka van hátra.  Fordítsuk ki a zsákot.

Egy kisollóval vagy egy bontó segítségével a zsák kétsoros varrása között mind a 2 oldalon,  az oldalvarrás 2 oldalán fel kell picit hasítani.

Összesen tehát 4 helyen egy csöpp lyukat kell képezni, amibe bele tudjuk fűzni a szalagot.  Vágjunk akkora szalagot, hogy körbeérje a zsákot és még egy csomót is lehessen rá kötni, miután befűztük.

Ebből vágjunk 2 db-ot, mert egymással szembe kell őket befűzni ahhoz hogy egy mozdulattal összehúzható legyen.

Az egyik szálat az egyik oldalon kötjük össze, a szembefűzött szalagot a másik oldalon. Így ha megfogjuk mindkét csomót és széthúzzuk a kezünket, a zsák szája bezáródik.

Nagyon mutatós, kedves karácsonyi ajándékcsomagoló!

A következő is hasonlóan készül, csak egy kerek alapra kell rávarrni. A tetejére hozzáillő fodrot varrunk és csak annyit fordítunk vissza, hogy a behúzót bele tudjuk fűzni.

A behúzó ugyanúgy készítendő, mint a hosszúkás zsákoknál.

Igazán mutatós csomagolás!!!

Sok sikert az elkészítéséhez, és az ajándékozás okozzon sok örömöt!