Ajánló

Karácsonyi ajándék ötlet - Puha takaró


A családunkban mindenki szeret a nagyon puha, meleg takaróba bújni. Az üzletekben mikor meglátjuk ezeket a puha plédeket, mindig megcirógatjuk őket, az áraik miatt viszont  ott is hagyjuk.

Egy kereskedésben láttam, hogy méterben árulják ezt a puha anyagot (polar duplafalú pille), aminek nagyon megörültem, mert jó karácsonyi ajándék ötletnek tartom. 160 cm széles anyag métere 1500,- Ft-ba került. Vettem is mindjárt belőle 2 m-t egy takarónak.

A saját kezűleg készült ajándéknak mindig nagyobb értéke van, mint a készen vásároltnak.

 

Vásároltam hozzá színéhez megfelelő 4 cm-es szalagot (110,- Ft/m). Kellett hozzá 3,4 m.  Csak a vágási szélét kell megvarrni, mert az oldala szegett, gyári szél, ott nem bomlik. Aki szeretné, ott is megvarrhatja a szalaggal, elrontani nem fogja vele.

Kezdjük mindjárt a saroknál. A szalag végét hajtsuk vissza pár cm-re. Szebb lesz az eldolgozás, ha a szalag sarkait egy picit visszahajtjuk.

A szalaggal öleljük át a takaró vágott részét. Tűzzük először végig a teljes hosszát ügyelve arra, hogy a vágott szélnél az anyag jobban nyúlik. A szalag kimérésével elkerülhetjük a megnyújtást.

Tűzzük oda először mindkét végét, majd a közepét, mindig felezzük a távolságot addig, amíg elég sűrű nem lesz a letűzés a biztonságos levarráshoz.

A varrógép legnagyobb cikk-cakk öltésével varrjuk végig a szalag szélét, ügyelve arra, hogy ne varrjuk beljebb. Alul és felül is a szélére kerüljön a varrás.

A végeit szépen eldolgozzuk és már kész is!

A szalagot én egy kicsit meg is vasaltam, hogy simább legyen.

Így szebb egy fokkal.

Remélem valakinek nagyon nagy örömöt fog szerezni!