Ajánló

Hagyma aprítás hagymatüskével

 

 

A hagyma felvágására, aprítására ajánlok egy jó eszközt: a hagyma tüskét, hagymatűt. Egyszerű, gyors vele a hagyma felkockázása.

 

 

 

 

 

Először is szerezzünk be egy hagymatüskét. Edény, háztartási felszerelés üzletben pár száz forintért beszerezhető. (Ez a tartalék hagymatüském.)

Egy vágódeszkára tegyük a hosszában félbevágott hagymát, majd szúrjuk bele a hagymatüskét.

A tűk között egy éles, sima pengéjű késsel szeleteljük fel a hagymát.

Fordítsuk el a hagymát és a széléről elkezdve kezdjük szeletelni, azonban ne vágjuk teljesen a tűig fel, hanem fordítsuk meg és a másik oldalon is vágjuk fel, így még nem esik szét.

A második oldalon már majdnem teljesen végigvághatjuk.

Sok sikert!