Ajánló

Rendrakás a gyerekszobában

Játékok elpakolása is akkor könnyű, ha mindennek megvan a saját helye.

Rendszerezzük a játékokat

Plüss és egyéb babákat mi egy-egy műanyag szennyes tartóban tároltuk,

minden gyerekét külön. Csak kinyitottam a tetejét és dobáltam bele.

Játékháló:

Kedves látvány a gyerekszoba plafonjáról lelógó háló tele játékokkal (plüss állatok, stb.), melyek elpakolása is egyszerű, csak beledobálni a széthagyott állatkákat. Ez lehet több ponton rögzített is, pl. mint egy függőágy.

 

Építőkockák, legók, egyéb apró darabos játéknak is alakítsunk ki egy-egy dobozt (ha mást nem papírdobozt) és próbáljuk a gyerekünket rászoktatni arra, hogy ha már nem játszik vele, pakolja őket vissza a helyére.

 

Helyezzünk el a gyerekszobában is egy szemetest (főleg, ha már iskolás), ezzel is megkönnyítjük az elpakolást.

 

 

Rendrakáskor vegyük elő a tároló dobozokat és szórjuk bele, amit gyerekünk nem tett a helyére. Én kinyitogatok minden tároló dobozt, még a szemetest is, és megyek polcról-polcra, sarokról-sarokra és a nem odaillő dolgot dobom is a megfelelő dobozba.

 

Asztal rendje

Az asztalra is vonatkozik az, hogy alakítsunk ki mindennek egy bizonyos helyet. Apróságokat a fiókba, de azt is különválaszthatjuk egy-egy apró, laposabb dobozzal, hogy azon belül is szelektálhatók legyenek a dolgok. Ha nincs fiókunk, akkor egy szekrény polcára készítsünk helyet és oda tegyük az irodaszereket dobozokban (toll, ceruza, radír, számológép, tixo, lyukasztó, tűzőgép, vonalzó, stb.). Én például a nyomtatópapír dobozának a tetejét használom erre a célra, mivel csak egy oldalszekrényem van és nincs fiók.

 

Az asztalon tartok egy „poharat”, amibe beleállogatunk pár tollat, ceruzát, hogy ha kell gyorsan hozzá lehessen férni. Mellette egy jegyzettömb és egy naptár. Persze sok esetben azon kapom magam, hogy tele az asztal, egy papírt sem lehet már rá letenni. Ilyenkor gyorsan bedobálom a kacatokat a helyére, ami nem vesz el több időt, mint pár perc.