Ajánló

Vegyszermentes tisztítás a lakásban

A boltok polcain milliónyi vegyszert, takarítószert találunk. A környezetünk minden területére kínálnak „jobbnál – jobb” tisztítószereket, melyeket kezdő háziasszonyként meg is vásároltam. Már el sem fértek a szekrényben a különféle flakonok, tubusok, porok, stb. Egy idős hölgytől hallottam,

hogy ő előszeretettel használja az ecetet, mint tisztítószert.

Én is kipróbáltam, és valóban bevált. Nem vegyszer és olcsó is. Majdnem minden felületen használom. Ezzel pucolok ablakot, takarítom vele WC-t, a fürdőszobai csaptelepeket, kagylókat. A konyhában is ecettel takarítom a mosogató csaptelepet, a mosogató medencéket, a mosogató tálcát, edényszárítót.

 

Befogtam egy permetezős flakont, melybe beletöltöttem az ecetet. Én 10 %-os használok, mert az nem mar, és a szaga sem irritál. (Erősen szennyezett felületre a 20 %-ost ajánlom, de az kicsit marhatja a bőrünket és jóval erősebb az illata – de még mindig nem  vegyszer!!!) Fogok egy mikroszálas törlőkendőt + egy száraz ruhát.

Bepermetezem ecettel a tisztítandó felületet, felületeket. Mire visszalépek az elejére, addigra már szépen letörölhető a vízkő. Egy száraz ruhával még megtörlöm és kész is. (Sokszor nem is kell szárazra törölni, mert a microszálas törlőkendő nem nagyon hagy maga mögött csíkot, szépen töröl.) Csempét is így takarítom. Permetezéssel könnyen feljuttatom rá az ecetet, melyet hagyok pár percig hatni, és már törölhető is. A konyhában az ecet mellett tisztítószerként zsírtalanításra a mosogatószert használom! Szintén nem vegyszer – annyira!