Citrom tárolása
A citrom vásárlásánál legyünk körültekintőek, friss, kemény, viszonylag súlyos, sötét sárga színű citromot válasszunk.
A citrom vásárlásánál legyünk körültekintőek, friss, kemény, viszonylag súlyos, sötét sárga színű citromot válasszunk.
Néhány gyümölcs jól tárolható, ezért érdemes a megtermelt vagy ősszel olcsóbban megvásárolt gyümölcsöket tárolnunk szűkebb napokra.
A szárazbabot legjobb vászonzsákban tárolni a kamrában. Csírátlaníthatjuk, ha a babot pár napra mélyhűtőbe tesszük. A zsizsik ellen is bevált ez a módszer.
A burgonya mellet nélkülözhetetlen zöldségünk a hagyma és a fokhagyma, ami egyik háztartásból sem hiányozhat. Tárolásukhoz íme néhány ötlet, tipp:
Az egyik legkedveltebb zöldségünk a burgonya. Érdemes télre nagyobb mennyiséget vásárolni belőle, hogy mindig kéznél legyen, és persze az ára is kedvezőbb ősszel, mint tavasz közeledtével.
Az egész héjas diókat egy száraz helyen tároljuk. Ha van padlás, akkor ott szétterítve (a rágcsálókra gondoljunk!). Ha nincs padlásunk, akkor egy jól szellőző helyen, de ott is próbáljuk meg szétteríteni, esetleg egy nagyobb méretű lapos papírdobozban szárítsuk.
Gyümölcshálóban fellógatva is jól tárolható. Többször megkeverhetjük, átforgathatjuk, hogy ne penészedjen össze.