Ajánló

Citrom tárolása

 

 

A citrom vásárlásánál legyünk körültekintőek, friss, kemény, viszonylag súlyos, sötét sárga színű citromot válasszunk.

 

Tárolásukra többféle megoldást ajánlok, akár egyben, akár felvágva.

 

 

Bővebben...

Gyümölcsök tárolása

 

 

Néhány gyümölcs jól tárolható, ezért érdemes a megtermelt vagy ősszel olcsóbban megvásárolt gyümölcsöket tárolnunk szűkebb napokra.

 

Bővebben...

Mák, bab tárolása

Bab tárolása:

A szárazbabot legjobb vászonzsákban tárolni a kamrában. Csírátlaníthatjuk, ha a babot pár napra mélyhűtőbe tesszük. A zsizsik ellen is bevált ez a módszer.

 

Bővebben...

Hagyma-fokhagyma tárolása

 

 

A burgonya mellet nélkülözhetetlen zöldségünk a hagyma és a fokhagyma, ami egyik háztartásból sem hiányozhat. Tárolásukhoz íme néhány ötlet, tipp:

 

 

Bővebben...

Burgonya tárolása

Az egyik legkedveltebb zöldségünk a burgonya. Érdemes télre nagyobb mennyiséget vásárolni belőle, hogy mindig kéznél legyen, és persze az ára is kedvezőbb ősszel, mint tavasz közeledtével.

 

 

 

 

 

Bővebben...

Dió tárolása héjastól és megtisztítva

 

 

 

Az egész héjas diókat egy száraz helyen tároljuk. Ha van padlás, akkor ott szétterítve (a rágcsálókra gondoljunk!). Ha nincs padlásunk, akkor egy jól szellőző helyen, de ott is próbáljuk meg szétteríteni, esetleg egy nagyobb méretű lapos papírdobozban szárítsuk.

 

Gyümölcshálóban fellógatva is jól tárolható. Többször megkeverhetjük, átforgathatjuk, hogy ne penészedjen össze.

 

 

Bővebben...