Ajánló

Hagyma-fokhagyma tárolása

 

 

A burgonya mellet nélkülözhetetlen zöldségünk a hagyma és a fokhagyma, ami egyik háztartásból sem hiányozhat. Tárolásukhoz íme néhány ötlet, tipp:

 

 

 

 

 

 

 

 

Hagyma tárolása:

A vöröshagyma érett, ha a nyaka zárt, a külső levelei szárazak. A vöröshagyma nem érzékeny a fagyra, ezért külső tároló helyiségekben tárolhatjuk. Ilyen lehet a kamra, padlás, garázs, de mindenképpen törekedjünk száraz helyet keresni neki.

 

Terítsük szét egy papírra, hogy egy sorban helyezkedjenek el, esetleg papír dobozban, vagy ládában. Ha ez nem kivitelezhető, akkor tegyük gyümölcshálóba, amit jól szellőző helyen akasszunk fel. Ha a hagyma átfagyott, akkor ajánlott békén hagyni, hogy ne rothadjon meg, csak azt mozgassuk meg, amelyet elfogyasztjuk.

 

Fokhagyma tárolása:

Ha már érett, leszáradtak a leveleik. Dörzsöljük át a kezünkkel és a letisztult fejeket a száruknál fogva fonjuk össze. Akasszuk szellős helyre, hogy ne penészedjen össze.

Ha nem tudjuk/akarjuk összefonni, akkor mindenképpen szellős helyen szétterítve próbáljuk tárolni, esetleg gyümölcshálóba rakva lógassuk fel.