Ajánló

Burgonya tárolása

Az egyik legkedveltebb zöldségünk a burgonya. Érdemes télre nagyobb mennyiséget vásárolni belőle, hogy mindig kéznél legyen, és persze az ára is kedvezőbb ősszel, mint tavasz közeledtével.

 

 

 

 

 

 

Téli tárolás előtt győződjünk meg arról, hogy a burgonya kellően érett a tárolása. Az érett gumók héja parás, foszlik. Fontos, hogy ne legyen közte vágott, penészes, rohadt, mert az egészségeseket is megbetegítik.  A kicsit hibásakat különítsük el azonnali fogyasztásra.

A burgonya tárolása 10-12 C fokos helyiségben a legideálisabb - ilyen a pince. Ha nem rendelkezünk pincével, akkor egy viszonylag hűvös, párás helyet keressünk neki (garázs, kamra, verem, de a vízóra aknája is alkalmas erre a célra).

Kép: flickr.com