Gyümölcsök tárolása
Néhány gyümölcs jól tárolható, ezért érdemes a megtermelt vagy ősszel olcsóbban megvásárolt gyümölcsöket tárolnunk szűkebb napokra.
Gyümölcsök tárolása:
A gyümölcsöket dobozokban, kis ládában sokáig eltarthatjuk, érdemes a gyümölcsöket egyenként papírba csomagolni (ez vonatkozik a paprikára, paradicsomra is). Legalkalmasabb tároló helyük természetesen a pince, melyet minden évben meszeljünk ki, polcokat, ládákat fertőtlenítjük le.
Az egészséges gyümölcsöket nem túl szorosan tegyük egymás mellé. A kicsit hibásakat különítsük el azonnali fogyasztásra. Ha fonnyad a gyümölcs, jelzi, hogy kevés a páratartalom, amit egy nagyobb edénybe tett vízzel pótolhatunk.
A körte 4-6 C fok közötti hőmérsékleten kemény marad. Felhasználás előtt egy melegebb helyiségben gyorsan beérik.
A szőlőt felakasztva tároljuk, ideális hőmérséklete a 2 C fok.
A gyümölcsöket időről-időre át kell nézni, és a hibásakat ki kell venni a sorból, nehogy megfertőzze az egészségeseket.