Citrom tárolása
A citrom vásárlásánál legyünk körültekintőek, friss, kemény, viszonylag súlyos, sötét sárga színű citromot válasszunk.
Tárolásukra többféle megoldást ajánlok, akár egyben, akár felvágva.
Egészben:
- Egy üvegbe tegyük a citromokat és öntsük fel az üveget vízzel. Így hűtőszekrényben sokáig eláll, nem fonnyad meg.
- A hűtőszekrény aljában becsomagolva szintén több hétig eláll.
Felvágva:
- Felkarikázva tehetjük üvegbe kristálycukorral rétegezve, amit a hűtőben tároljunk.
- Felvágva a vágott felületét mártsuk kristálycukorba és a vágott felületére fordítva nem szárad ki olyan hamar. (ennek a héját már előtte lereszeltem a süteménybe!)
- Felvágva a vágott felületre tegyünk fóliát, így is sokáig friss marad.
Tipp: Ha csak pár csepp citromra van szükségünk, akkor csak szúrjuk meg egy tűvel, vagy késsel, nyomjuk ki pár cseppet. Így nem szárad ki!