Dió tárolása héjastól és megtisztítva
Az egész héjas diókat egy száraz helyen tároljuk. Ha van padlás, akkor ott szétterítve (a rágcsálókra gondoljunk!). Ha nincs padlásunk, akkor egy jól szellőző helyen, de ott is próbáljuk meg szétteríteni, esetleg egy nagyobb méretű lapos papírdobozban szárítsuk.
Gyümölcshálóban fellógatva is jól tárolható. Többször megkeverhetjük, átforgathatjuk, hogy ne penészedjen össze.
A legbiztosabb azonban megpucolni és a fagyasztó szekrénybe tenni!
A megtisztított, megpucolt diót 2 × mossuk meg, jól csepegtessük le.
Leszáradás után tegyük tepsibe és toljuk be a sütőbe. Kapcsoljuk be a sütőt, majd felmelegedés után kapcsoljuk le. Ezt még 2 × ismételjük meg.
Jól kiszárad és kap egy enyhe pirított ízt.

Egészben, apróra vágva /
törve (zacskóba tenni → hús kloffolóval összetörni) ésledarálva is tárolhatjuk Nem áll nagyon össze, így könnyen lemorzsolhatunk / letörhetünk belőle. Sütéskor csak elő kell venni és kimérni a szükséges mennyiséget
.