Cipő, lábbeli tisztítása, tárolása
Márkás és olcsó cipő is tartósabb lesz, ha odafigyelünk a tárolásukra, tisztításukra, fertőtlenítésükre, szagtalanításukra.
Márkás és olcsó cipő is tartósabb lesz, ha odafigyelünk a tárolásukra, tisztításukra, fertőtlenítésükre, szagtalanításukra.
A hagyma felvágására, aprítására ajánlok egy jó eszközt: a hagyma tüskét, hagymatűt. Egyszerű, gyors vele a hagyma felkockázása.
A krumpli, vagyis burgonya egy magyar konyhában számtalanszor fordul elő, sokféleképpen elkészíthető. Gazdaságosabb, gyorsabb, jobb felhasználásához nézzünk pár tippet:
Tojások főzésénél megakadályozhatjuk, hogy a tojások megrepedjenek, ha a főzővízbe sót teszünk.
Kivi érlelésére hallottunk egy jó módszert. Ki is próbáltuk, valóban gyorsabban megpuhult tőle a kivi.
A családunkban mindenki szeret a nagyon puha, meleg takaróba bújni. Az üzletekben mikor meglátjuk ezeket a puha plédeket, mindig megcirógatjuk őket, az áraik miatt viszont ott is hagyjuk.
Egy kereskedésben láttam, hogy méterben árulják ezt a puha anyagot (polar duplafalú pille), aminek nagyon megörültem, mert jó karácsonyi ajándék ötletnek tartom. 160 cm széles anyag métere 1500,- Ft-ba került. Vettem is mindjárt belőle 2 m-t egy takarónak.
A saját kezűleg készült ajándéknak mindig nagyobb értéke van, mint a készen vásároltnak.
A karácsonyi ajándékunkat egy jó dekorációval nagyon feldobhatjuk.
Egy karácsonyi zsák elkészítését mutatom meg, mely kis varrás hajlandósággal könnyen, olcsón, gyorsan elkészíthető. Ez a dísz növeli a karácsonyi hangulatunkat, és mivel magunk készítjük el, ezért a megajándékozott szeretteink is érzik majd, hogy mennyire fontosak nekünk.
Ez egy kicsit más, kerek aljjal és a tetejére még egy kis fodrocska is került.
De nézzük is, hogy készül!
Késeinkre a legnagyobb odafigyelés ellenére is kerülhetnek foltok, pl. száradáskor egy rozsdásodó másik evőeszköztől rozsdafoltos lehet, vagy a vízkő is meglátszik rajta.
Egy igen egyszerű és olcsó tisztítási módot ajánlok a foltok eltávolítására.
Nagy bosszúságtól kímélhetjük meg magunkat, ha odafigyelünk a tojások felütésére, hogy elkerüljük a romlott tojás bekerülését az előkészített alapanyagokba.
A tojásokat külön-külön üssük fel egy kispohárba, nehogy egy rossz tönkre tegye a többi hozzávalót.