Ajánló

Rattan / vesszőbútor tisztítása

 

 

A kerti bútorok közül a rattan és a vesszőbútor is ápolásra szorul annak érdekében, hogy sokáig szolgáljanak minket.

 

Bővebben...

Szőnyegtisztítás házilag vegyszerek nélkül

Szőnyegeinket nem kell feltétlenül drága vegyszerekkel tisztítani. Sokszor az olcsó, egyszerű tisztítási mód is olyan hatékony, mint a drágább változat.

Íme néhány ötlet, tipp a szőnyegeink tisztítására:

Bővebben...

Konyha takarítása lehetőleg vegyszermentesen

A ház/lakás egyik legnépszerűbb helyisége a konyha. Épp ezért takarítása is a legnagyobb odafigyelést igényel. Az élelmiszerek kezelése, tárolása, előkészítése, elkészítése miatt is fontos, hogy a legelső helyet foglalja el a takarítási listánkon.

Bővebben...

Vegyszermentes tisztítás a lakásban

A boltok polcain milliónyi vegyszert, takarítószert találunk. A környezetünk minden területére kínálnak „jobbnál – jobb” tisztítószereket, melyeket kezdő háziasszonyként meg is vásároltam. Már el sem fértek a szekrényben a különféle flakonok, tubusok, porok, stb. Egy idős hölgytől hallottam,

Bővebben...

Ablaktisztítás csík- és vegyszermentesen

Kezdő háziasszony koromban kipróbáltam többféle ablaktisztító szert, de igazán egyik sem vált be. A leírásaik ellenére is sikerült nekem csíkos ablaküvegeket produkálnom. A hiba biztos az én készülékemben volt. Idősebbektől hallottam

Bővebben...

Mosógép vízkőtelenítése, tisztítása

Mosógépünk élettartamát nagyban meghosszabbíthatjuk, ha a rendszeres vízkőtelenítésre is odafigyelünk. Próbáljunk meg minél kevesebb vegyszerrel takarítani! Én az alábbi módszert alkalmazom:

Bővebben...

Penész letisztítása falról - csempéről

Sajnos akaratunk ellenére előfordulhat, hogy a lakás némely pontján felüti fejét a penész. Ez függ a fal szigeteltségén, szellőzésén is, de a nagyon párás helyiségekben is gyakran előbukkan.

Körülnézhetünk a boltok vegyi áru részlegén, hogy milyen szereket ajánlanak, azonban én a következő módszert javaslom, mert ez a legolcsóbb és lehet, hogy sűrűn kell ismételnünk!

Bővebben...