Ajánló

Hordós savanyúság (vödrös)

 

 

Aki nem akar sokat bajlódni a savanyúság eltevésével, az egyszerűen dobálja bele a zöldségeket egy vödörbe, vagy hordóba.

 

Bővebben...

Szilvalekvár készítés

 

 

 

A sűrű szilvalekvár nem csak közvetlen fogyasztásra, de süteményekben is kiváló, mert nem folyik ki sütés közben. Mi üstben főztük, íme képekkel:

 

Bővebben...

Paradicsom befőzés

 

A paradicsom az egyik legértékesebb zöldségünk. Paradicsomlé készítésével télre is eltárolhatjuk. A paradicsomlé fogyasztható ivóléként, de sok étel alapanyagaként is felhasználható (pizzák, spagettik, levesek, pácok, sűrített paradicsom helyett, stb.)

 

 

 

Bővebben...

Füge lekvár főzés

Kertünkben a fügefa idén először termett annyit, hogy kipróbálhattuk milyen a füge lekvár és hogyan kell elkészíteni. (Igaz ehhez pár napig türtőztetnünk kellett magunkat, hogy ne együk le! :)

Bővebben...

Sárgabarack (kajszi) lekvár főzés

Idén először kipróbáltam a boltokban kapható zselésítőszert lekvár készítéséhez. Én a Haas termékét a Quittin 1:1 fajtáját ajánlom (nem állok szerződésben a céggel, csak elégedett vagyok a termékkel) Másik fajtát is kipróbáltunk, egymás mellé állítottuk a kész lekvárokat, de ez a Quittin 1:1 tetszett jobban (csak kevesebb cukrot tettünk hozzá).

A sárgabarack (kajszi) befőzését kezdjük az előkészületekkel:

Bővebben...

Kovászos (ál-kovászos) uborka

Nem kenyérrel készült, és nem zavaros, inkább egy kapros, ecetes uborkához hasonlít, de mégis más, 24 óra múlva fogyasztható. Aki eddig kóstolta nálunk, az elkérte a receptjét.

Elkészítés:

Bővebben...

Meggy elrakása üvegbe - téli tárolása

A kimagozott meggyet tegyük egy nagyobb edénybe és öntsünk rá kristálycukrot (1 kg kimagozott meggyhez kb. 20 dkg kristálycukrot, de ha szeretnénk meggyszörpöt is, akkor többet is tehetünk rá). Tegyünk még rá egy kevés Natrium Benzoátot is, hogy ne induljon meg.

Ezt 24 óráig hagyjuk állni, többször keverjük át, hogy a cukor elolvadjon.

Bővebben...