Birsalma-sajt egyszerűen, gyorsan
Igazi téli csemege,
egyszerűen,
gyorsan elkészíthető
mikrohullámú
sütőben!
(és nem fröccsen)
Igazi téli csemege,
egyszerűen,
gyorsan elkészíthető
mikrohullámú
sütőben!
(és nem fröccsen)
Aki nem akar sokat bajlódni a savanyúság eltevésével, az egyszerűen dobálja bele a zöldségeket egy vödörbe, vagy hordóba.
A sűrű szilvalekvár nem csak közvetlen fogyasztásra, de süteményekben is kiváló, mert nem folyik ki sütés közben. Mi üstben főztük, íme képekkel:
A paradicsom az egyik legértékesebb zöldségünk. Paradicsomlé készítésével télre is eltárolhatjuk.
Kertünkben a fügefa idén először termett annyit, hogy kipróbálhattuk milyen a füge lekvár és hogyan kell elkészíteni. (Igaz ehhez pár napig türtőztetnünk kellett magunkat, hogy ne együk le! :)
Idén először kipróbáltam a boltokban kapható zselésítőszert lekvár készítéséhez.
Én a Haas termékét a Quittin 1:1 fajtáját ajánlom (nem állok szerződésben a céggel, csak elégedett vagyok a termékkel) Másik fajtát is kipróbáltunk, egymás mellé állítottuk a kész lekvárokat, de ez a Quittin 1:1 tetszett jobban (csak kevesebb cukrot tettünk hozzá).
Kipróbáltuk üstben is.
Nem kenyérrel készült, és nem zavaros, inkább egy kapros, ecetes uborkához hasonlít, de mégis más, 24 óra múlva fogyasztható. Aki eddig kóstolta nálunk, az elkérte a receptjét.
Elkészítés:
A kimagozott meggyet tegyük egy nagyobb edénybe és öntsünk rá kristálycukrot (1 kg kimagozott meggyhez kb. 20 dkg kristálycukrot, de ha szeretnénk meggyszörpöt is, akkor többet is tehetünk rá). Tegyünk még rá egy kevés Natrium Benzoátot is, hogy ne induljon meg.
Ezt 24 óráig hagyjuk állni, többször keverjük át, hogy a cukor elolvadjon.