Gesztenyés szelet - sütés nélküli
Egyszerű, kiadós, finom sütemény!
Hozzávalók:
Alaphoz:
- 2 csomag gesztenyemassza,
- 25 dkg darált háztartási keksz
- kevés rum, vagy rumaroma
- 15 dkg porcukor
- max. 1 dl tej - ne legyen túl lágy a massza - inkább adagoljuk fokozatosan az összeállításkor.
Krémhez:
- 9 dl tej
- 3 csomag vaníliás puding
- 20 dkg cukor
- 25 dkg margarin
A krém közé:
- kb. 20 dkg babapiskóta és kevés rumos tej (aromával is jó).
Tetején a habhoz:
- 2,5-3 dl Hulala tejszínhabot felverünk
Elkészítés:
Az alaphoz valókat dolgozzuk össze és nyomkodjuk egy tepsi aljába (kb. 30 × 20 cm-es, ne teflonos legyen, mert itt kell felszeletelni és tönkremenne a teflonos tepsi).
A krémhez főzzük meg a tejben a pudingot, közben géppel keverjük ki a margarint a cukorral. Ha a puding kihűlt, dolgoztassuk össze a kettőt a géppel.
A babapiskóták bemártásához készítsünk kb. 2 db rumos tejet.
Összeállítás:
A gesztenyemasszára tesszük a krém egyik felét.
A krém tetejére helyezzük a babapiskótákat szép szorosan egymás mellé fektetve. Csak egy pillanatra mártsuk a rumos tejbe, mert különben nagyon elázik.
A babapiskóta sorra kenjük a krém másik felét.
Legvégül a tetejére kenjük a felvert tejszínhabot. Ezt díszíthetjük kakaóporral, tortadarával, csokireszelékkel, vagy ami épp van otthon.
Jó étvágyat!