Ajánló

Sajttorta

 

 

Ebből a finomságból én dupla adagot készítettem egy nagyobb tepsiben. Hihetetlen gyorsan elfogy.

 

 

 

 

 

Hozzávalók a  " tésztához ":

6-7 dkg olvasztott vaj, 15 dkg barnacukor, 15 dkg liszt.

Ezt összekeverni - morzsolható állagú lesz! - 2 felé osztani.

A fél adagot sütőpapírral kibélelt tortaformába önteni (1 adagot egy kb. 20 cm átmérőjűbe), kicsit lenyomkodni és 170 fokon kb. 15 percig sütni.  Ez összekaramellizálódik, kissé kemény lesz, nem kell megijedni!

 

Hozzávalók a krémhez:

250 g Mascarpone sajt, 15 dkg kristálycukor - ez lehet fehér cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 tojás, 1 citrom héja és leve, 3 evőkanál tej.

A hozzávalókat összekeverni, majd a megsült lapra önteni.

A "tészta" 2. felét kézzel morzsoljuk rá a krém tetejére, majd tegyük vissza a sütőbe és

addig süssük, amíg meg nem pirul a teteje (kb. 35-40 perc)

Pár órát hűteni kell, majd szeletelhető. Mivel az alja karamellizált, kissé kemény lesz, de egy nagyobb késsel felülről jól megnyomva deszkán szeletelhető. Fogyasztáskor  mégsem elrághatatlan!