Ajánló

Szilvás lepény

 

 

Ősszel a szilvás sütemény fogy a legjobban, nálunk leginkább a szilvás lepény.

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

- 15 dkg margarin

- 1 csipet só

- 20 dkg porcukor

Ezt keverjük géppel habosra, majd mehetnek bele sorban az alábbiak:

- 25 dkg túró - áttörve

- 4 egész tojás

- 1 cs. vaníliás cukor

- 2 dl tejföl

- 1 citrom reszelt héja

- 25 dkg liszt

- fél csomag sütőpor - a liszttel összekeverve.

Az alapanyagokat jól keverjük össze.

Egy gáztepsit béleljünk ki papírral és a tésztát terítsük benne szét, hogy a szélein egy kicsit magasabb legyen.

- kb. 1,5 kg szilvát válasszunk ketté és a belsejével felfele rakjuk a tésztára.

- 3-4 evőkanál cukrot keverjünk össze

- 1 mokkáskanál fahéjjal és szórjuk a szilvákra.

180 fokos előmelegített sütőben kb. 45 percig süssük.

Jó étvágyat!