Szilvás lepény
Ősszel a szilvás sütemény fogy a legjobban, nálunk leginkább a szilvás lepény.
Hozzávalók:
- 15 dkg margarin
- 1 csipet só
- 20 dkg porcukor
Ezt keverjük géppel habosra, majd mehetnek bele sorban az alábbiak:
- 25 dkg túró - áttörve
- 4 egész tojás
- 1 cs. vaníliás cukor
- 2 dl tejföl
- 1 citrom reszelt héja
- 25 dkg liszt
- fél csomag sütőpor - a liszttel összekeverve.
Az alapanyagokat jól keverjük össze.
Egy gáztepsit béleljünk ki papírral és a tésztát terítsük benne szét, hogy a szélein egy kicsit magasabb legyen.
- kb. 1,5 kg szilvát válasszunk ketté és a belsejével felfele rakjuk a tésztára.
- 3-4 evőkanál cukrot keverjünk össze
- 1 mokkáskanál fahéjjal és szórjuk a szilvákra.
180 fokos előmelegített sütőben kb. 45 percig süssük.
Jó étvágyat!